Илон Мъск пристигна в Тайланд със своята миниподводница

10 юли 2018 06:48

Илон Мъск пристигна в Тайланд със своята миниподводница
© gettyimages
6075 1

Американският милиардер и изобретател Илон Мъск обяви, че вече е със своята миниподводница край пещерата в Тайланд, където остават още петима души - четири момчета и футболният им треньор, предадоха АФП и ТАСС.

"Току-що се връщам от Пещера 3. Миниподводницата е готова, ако има нужда", написа в Туитър шефът на компаниите SpaceX и Tesla. Мъск публикува в Инстаграм видеозапис със спасители от вътрешността на наводнена пещера. Там е била изпробвана миниподводницата, сглобена от части за космическата ракета Фалкон 9 (Falcon 9) на Спейс Екс. Останалите в труднодостъпната пещера петима души се намират на около два километра по-навътре.

Илон Мъск кръсти миниподводницата, която вече бе изпробвана в Съединените щати през уикенда, "Дивият глиган", по името на футболния отбор на блокираните момчета. "Оставям я тук, в случай че може да послужи в бъдеще. Тайланд наистина е красив", написа още Мъск в Туитър.

Нищо обаче не сочи за момента, че тайландските власти възнамеряват да използват миниподводницата, информира БТА, позовавайки се на АФП. 13 души - 12 момчета и футболният им треньор - се оказаха блокирани в пещерата преди повече от две седмици, след като тя била наводнена частично заради дъждове. Осем от децата вече бяха спасени - по четири в неделя и понеделник.

Филип Епитропов
6075 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
ехооо

2018.07.10 | 08:21

34872
треньорът последно вън или вътре е
но най вече късмет и за последните
много късмет и за водолазите

Добави коментар