Южна Корея приветства решението на Тръмп за среща с Ким

  • 02 юни 2018 10:00

  • 1530
  • 0
Южна Корея приветства решението на Тръмп за среща с Ким
© Getty Images (Архив)

Южна Корея приветства решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да се срещне на 12 юни със севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, за да обсъдят ядрената програма на Северна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Сеул очаква "историческата среща в Сингапур с вълнение, но и с търпение", каза говорител на южнокорейското президентство.

Вчера, след като прие в Белия дом във Вашингтон втория човек в режима в Пхенян, Ким Йон-чхол, Тръмп обяви, че ще се срещне с Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, на 12 юни в Сингапур.
Южнокорейският президент Мун Дже-ин, който се срещна два пъти с Ким през последните седмици, лобираше усърдно за среща между президента на САЩ и севернокорейския лидер, отбелязва АП.
Миналия месец Тръмп обяви, че ще се срещне с Ким на 12 юни в Сингапур. След това обаче той отмени срещата, преди отново да даде вчера съгласието си за нейното провеждане.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини