Доналд Тръмп: Ким Чен Ун няма да повтори съдбата на Муамар Кадафи

  • 18 май 2018 11:27

  • 6577
  • 2
Доналд Тръмп: Ким Чен Ун няма да повтори съдбата на Муамар Кадафи
© gettyimages (архив)

Северна Корея няма да се превърне във втора Либия, заяви американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде АП.

Държавният глава на САЩ коментира отношенията между Вашингтон и Пхенян на фона на заплахата на лидера на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун, че може да да се откаже от планираната за 13 юни 2018 г. среща на двамата лидери в Сингапур. Стопанинът на Белия дом изрази надеждата си, че срещата ще се състои.

"Аз лично гарантирам, че КНДР няма да се превърне в нова Либия. Кин Чен Ун няма да повтори съдбата на бившия лидер на африканската страна Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия", посочи още Тръмп. Той припомни, че Джамахирията се е отказала от разработването на оръжия за масово поразяване. "Въпреки това Кадафи бе свален и убит", каза още 45-ият президент на САЩ след срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


 

Валери Зайцев
6577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини