Тръмп подкрепя предстоящото възобновяване на преговорите между двете Кореи

  • 06 януари 2018 20:31

  • 1691
  • 2
Тръмп подкрепя предстоящото възобновяване на преговорите между двете Кореи
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изрази задоволство от възобновяването на преговорите между двете Кореи и изрази надежда, че те ще продължат и след Олимпийските игри в Сеул през февруари, предаде БТА,цитирайки АФП.

"В подходящия момент ще се включим в тези преговори, които се възобновяват след две години изострено напрежение заради три ядрени опита и множество ракетни тестове на КНДР", добави Тръмп в президентската резиденция Кемп Дейвид. "Сега говорят за Олимпийските игри. Това е голямо начало и ако се получи нещо от тези разговори, това ще е прекрасно за цялото човечество. Подкрепям тези преговори на 100 процента", заяви Тръмп, цитиран от ТАСС.

Според Тръмп до възобновяването на преговорите между двете Кореи се е стигнало благодарение на натиска, който Вашингтон е оказал на Пхенян. На въпрос от журналист готов ли е Тръмп да разговаря по телефона с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, той отвърна: "Разбира се, аз винаги вярвам в диалога."

В новогодишното си обръщение лидерът на КНДР Ким Чен-ун обяви готовност да изпрати севернокорейските спортисти да участват в зимните Олимпийски игри в Южна Корея. В отговор на това президентът на Южна Корея Мун Дже-ин възложи на правителството си да започне подготовка за преговори с КНДР за нейно възможно участие в тази олимпиада. В сряда двете Кореи възстановиха линията на специална връзка в селището Пханмунджом на съвместната им граница, а в петък южнокорейското министерство на националното обединение обяви, че Пхенян е приел предложението на Сеул за първите преговори на високо равнище от декември 2015 г. насам, припомня ТАСС.

Филип Епитропов
1691 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.09 | 21:38

2
комунистите са хитри ще те изиграят - тромпетиста ще загуби
щото е много просТ

2018.01.07 | 12:27

1
като,нашата ТИКВА.

Добави коментар

Водещи новини