Индия и Непал започват да броят тигрите

  • 02 ноември 2017 09:52

  • 2274
  • 0
Индия и Непал започват да броят тигрите
© Pixabay

Индия и Непал ще проведат първото в историята съвместно преброяване на бенгалски тигри, свободно мигриращи през границата на двете страни, предаде БТА.

„През втората седмица на ноември Непал и Индия ще проведат съвместно преброяване на тигрите в своите национални паркове, гори и охраняеми райони от двете страни на общата ни граница, използвайки общ метод, признат в цял свят", заяви генералният директор на департамента на националните паркове на Непал Ман Бахадур Хадка.

За целта природозащитните органи и експерти на двете държави са монтирали камери в различни местообитания на тигрите, а също така и в буферните зони. Благодарение на взетите мерки ще се избегне повторното вписване в регистъра на едни и същи животни и ще се установи реалната численост на популацията.

Последното преброяване в Непал на този вид се състоя през 2013 година. Беше установено, че в страната обитават около 200 възрастни екземпляра. В Индия техният брой се оценява на 2 226 екземпляра.

Специалистите се опасяват, че при новото преброяване ще се констатира допълнително намаляване на популацията на тигрите.

Novini.bg
2274 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини