Израел обвини Иран, че иска тихомълком да се промъкне в клуба на ядрените държави

  • 01 октомври 2015 21:18

  • 1928
  • 8
Израел обвини Иран, че иска тихомълком да се промъкне в клуба на ядрените държави
© Gettyimages/Gulliver

Иран само чака отмяната на наложените му санкции, за да продължи опитите си да разработи ядрено оръжие и тихомълком да се промъкне в клуба на ядрените държави. Това заяви в ООН израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от ТАСС.

Той повтори отрицателното становище на Израел за сключеното ядрено споразумение между Иран и страните от групата 5+1 (САЩ, Китай, Русия, Франция, Великобритания и Германия).

"Иран се стреми да стане член на клуба на ядрените държави. Можете да сте сигурни в едно - Израел няма да допусне Иран да нахлуе, да се промъкне или да влезе открито в клуба на страните с ядрени оръжия", каза Нетаняху, цитиран от Ройтерс.

"Ето посланието ми към лидерите на Иран: вашият план за унищожаването на Израел ще се провали. Ето и посланието ми към страните от ООН: каквито и резолюции да приемете в тази сграда, Израел ще направи всичко необходимо, за да защити своята държава и своя народ", заяви израелският премиер, цитиран от Франс прес.

Той разкритикува международната общност, която по думите му "чества едно лошо споразумение и се втурва в Иран да се прегръща и да прави бизнес с един режим, който е обещал да унищожи Израел".

Израел ще продължи да не допуска попадане на оръжия от Сирия в ръцете на ливанското движение Хизбула, заяви Нетаняху, цитиран от БТА.

Той също така заяви, че е готов незабавно да възобнови преките мирни преговори с палестинците без предварителни условия.
"Продължавам да съм привърженик на идеята за "две държави за два народа" - концепцията за демилитаризирана палестинска държава, която признава Държавата Израел", заяви Нетаняху.

"За жалост президентът Абас не е готов да възобнови преговорите. Надявам се да си промени мнението", добави израелският премиер.
Вчера палестинският президент Махмуд Абас осъди продължаването на строежа на еврейски колонии в палестински земи и нарастването на напрежението между израелци и палестинци и заплаши да денонсира всички сключени между Израел и Палестинската автономна власт споразумения.

Последвайте канала на

1928 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.10.10 | 18:05

6
А евреите как се промъкнаха при ядрените държави ?
слуги на евреиските рептили

2015.10.10 | 18:05

8
тук е пълно с платени соросоидни отрепки.
имам възможността да ви информирам

2015.10.10 | 18:05

7
,не знам как са се промъкнали ,но не са го използвали и никого не заплашват с унищожение ,за разлика от мюслиметата ... ,а ти си следи късогледо новините и си прави изводи (все така краткоумни) !

2015.10.10 | 18:05

5
Уродите от гейсащ се намърдаха, уродите от исрал също, но други не могат?!
No mercy!

2015.10.10 | 18:04

3
Само това ни трябва, Иран със Ядрени ракети!
я пак си помисли

2015.10.10 | 18:04

4
А по добре ли е краварите ( управлявани от ЕВРЕЙ) да имат и да го използват срещу мирни хора? Пример бомбандираните Хирошима и Нагазаки без нито един военнен обект.

2015.10.10 | 18:04

2
Няма по - големи изроди от краварите ! Унищожиха Сирия , Либия , Югославия ! Избиха милшони ! Други милиони насочиха към Европа ! Само РУСИЯ е надеждата на обикновените хора !
гошо

2015.10.10 | 18:03

1
Няма по-големи изроди и престъпници от евреите.

Добави коментар

Водещи новини