Фестивал на цветовете прати стотици в реанимация (снимки)

  • 29 юни 2015 07:46

  • 1570
  • 0
Фестивал на цветовете прати стотици в реанимация (снимки)
©

Поне 516 души получиха изгаряния с различна степен след взрив във воден парк недалеч от столицата на Тайван Тайпе по време на „Фестивал на цветовете”.

Близо 200 души са настанени в реанимационни отделения на 39 местни болници, част от тях с опасност за живота. Експлозията е избухнала, след като прахообразна боя, която е била разпръсната над посетителите, се е възпламенила. В този момент на фестивала са присъствали около 4500 души, пише в. "Монитор".

Говорител на противопожарната служба заяви, че най-вероятната причина за пожара е възпламеняването на цветен прах, който е бил хвърлян над тълпата. Някои от пострадалите имат до 50% изгаряния.

Много хора се стекоха към водните паркове в събота заради високите температури в Тайван, съобщава кореспондент на Би Би Си. Съвсем закономерно хората са били оскъдно облечени и горящата субстанция попаднала директно върху голите тела. Очевидци разказват за хора без кожа след инцидента. Навсякъде имаше кръв, дори в басейна, където мнозина скочиха, за да облекчат болката.

Според Би Би Си въпросният прашец се прави от царевица и при определени условия наистина може да се възпламени.

Кметът на Ню Тайпе Сити Ерик Чу е наредил незабавното затваряне на водния парк. Засега все пак няма официални заключения за причината на инцидента. Цветният прах, с който организаторите посипали публиката, вероятно се е възпламенил от горещината на прожекторите – такава е работната версия, която звучи доста спорно.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1570 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини