Пакистан изгони организацията "Спасете децата"

  • 12 юни 2015 12:52

  • 1609
  • 1
Пакистан изгони организацията "Спасете децата"
©

Пакистанските власти запечатаха офисите на международната организация "Спасете децата" и нареди на служителите й да напуснат страната в срок до 15 дни. Организацията е заподозряна в шпионаж за ЦРУ, съобщи БТА.

Според властите в Пакистан организацията действа срещу националните интереси на страната.

"Наблюдавахме различни международни и местни неправителствени организации и за Спасете децата бе констатирано, че работи срещу интересите на Пакистан", заяви представител на министерството на вътрешните работи, без да съобщи подробности.

Главният офис на "Спасете децата" в Исламабад е бил затворен снощи, а пред него е разположена полиция.

Организацията привлече вниманието през 2011 г. след ареста на лекар, за когото се твърди, че участвал във фалшива имунизационна кампания срещу детски паралич от името на ЦРУ с цел да потвърди присъствието на водача на "Ал Кайда" Осама бин Ладен в северозападния град Аботабад. Тогава бе отречена всякаква връзка с доктор Шакил Африди или ЦРУ.

Бин Ладен бе убит при операция на американски специални сили на 2 май 2011 година. Африди бе задържан година по-късно и изпратен в затвора за измяна заради връзки с друга радикална групировка.

Според представители на пакистанските власти оттогава те са поставили под наблюдение и са затегнали контрола над неправителствените организации на тяхна територия.

От "Спасете децата" допълват, че цялата й дейност се планира и изпълнява в тясно сътрудничество с пакистанските министерства и има за цел да подобри системите за предоставяне на обществени услуги в здравеопазването, изхранването, образованието и благосъстоянието на децата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1609 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХЙУ

2015.06.14 | 22:49

1
Правилно! Шпиони са! Да ми ядат ХЙУ-то, да ми ядат, яяааа

Добави коментар

Водещи новини