Наводненията в Тайланд взеха 244 жертви

  • 06 октомври 2011 14:23

  • 1393
  • 0
Наводненията в Тайланд взеха 244 жертви
©

Катастрофалното наводнение, което започна в края на юли в Тайланд е отнесло живота на 244-а души, се казва в изявление на Центъра за предотвратяване на природните катастрофи към министерството на вътрешните работи на Тайланд, цитирано от медиите.

Дъждовната вода нахлува от планинските северни провинции в разположените в низините централни, където ситуацията постоянно се усложнява, се казва в изявлението. Сега от водната стихия са обхваната 28 от 77 провинции на страната.

От наводненията са пострадали около 2,6 милиона жители на Тайланд. В близките часове ще бъдат отворени шлюзовете на най-голямото в страната иригационно водохранилище, носещо името на крал Пхумипхон, разположено в провинция Так, в северната част на страната.

Отварянето на шлюзовете е необходимо за намаляването на налягането на инженерните съоръжения на язовирната стена, съобщава вестник Nation. Притокът на водата от водохранилището още повече ще повиши нивото на водата в реките, който и без това е критично. Според пресмятанията на експертите, водата от водохранилището ще достигне до  Банкок осем дни след откриването на шлюзовете.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини