Лаоски военен самолет се разби, загинали са двама министри (обновена )

  • 17 май 2014 08:26

  • 2644
  • 2
Лаоски военен самолет се разби, загинали са двама министри (обновена )
©

Лаоски военен самолет се разби в северната лаоска провинция Сиенкуанг с 20, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на външното министерство на Тайланд.

Въпреки че по сведения на ИТАР-ТАСС пътниците на самолета модел АН-74 са били 18, 15 от които са загинали, а трима са оцелели, по късно ДПА, позовавайки се на лаоски представители, съобщи, че загиналите са най-малко 22 души.

Сред жертвите са министърът на отбраната ген.-майор Дуангчай Пхичит и министърът на обществената сигурност Тонгбан
Сенгапфон, кметът на лаоската столица Виентян, шефът на пропагандата на управляваща комунистическа партия и други ръководители.

Засега обаче няма официална информация кои са загиналите. Съобщава се за трима оцелели, без да се уточнява кои са. Министърът на отбраната е бил също така вицепремиер и член на Политбюро на Лаоската народнореволюционна партия

Самолетът Ан-74, украинско производство, се е разбил около 8 часа сутринта местно време в североизточната провинция Сиенкуанг. Според информация на ИТАР-ТАСС това е станало само на четири километра от пистата за кацане. Причините засега не са известни.

В самолета пътувала делегация, която трябвало да присъства на военен парад по случай 55-годишнината на победа на едно от подразделенията на Втори батальон над силите на монархията. От 1975 година Лаос е под комунистическа власт.

Разбилият се самолет е бил практически нов, твърди ИТАР-ТАСС. Лаос го купил за правителствени нужди, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

2644 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гаргамел

2014.05.17 | 21:26

2
Друже, това на фотото е Боинг.
717

2014.05.17 | 21:26

1
Нищо не се казва за пилотите. Като гледам снимката кабината не е засегната.

Добави коментар

Водещи новини