Осъдиха принца на Непал на принудително лечение от наркозависимост

  • 11 декември 2012 20:47

  • 867
  • 0
Осъдиха принца на Непал на принудително лечение от наркозависимост
©

Бившият престолонаследник на Непал Парас Шах беше осъден от тайландски съд на един месец принудително лечение от наркотична зависимост, предаде ИТАР-ТАСС.

Съдът постанови, че още днес Шах трябва да се отиде в клиниката на местен затвор, където лекарите трябва да го отучат от пушенето на марихуана. Той беше задържан от полицията заради скандал в тайландския град Пукет и в джоба му бяха намерени три грама от опиата, но още преди това в Банкок беше издадена заповед за задържането му.

В столицата бившият престолонаследник изпотрошил луксозна стая в местен хотел по време на скандал с тайландската му приятелка. Затова днес той трябваше да лети, за да се изправи пред съд в Банкок, а утре отнове ще се яви пред съдии и ще отдие в затворническа клиника за наркозависими.

Днес стана ясно, че принцът изпотрошил не само хотелската стая, но и вила, която бил наел в Пукет. Според сведенията собствениците не завели дело срещу Шах, защото сумата, която бил платил, покривала и щетите, и просто му казали да си тръгне.

Непал не е монархия 2008 г. и оттогава страната се нарича Федерална демократична република Непал, припомня ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
867 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини