Веселина Томова: Църквата ни отдавна не е лоно на Вярата, а на Лъстивостта

  • 14 март 2024 14:07

  • 8586
  • 0
Веселина Томова: Църквата ни отдавна не е лоно на Вярата, а на Лъстивостта
© ФБ

Веселина Томова е много известен разследващ журналист. Тя е собственик и главен редактор на сайта www.afera.bg.

Сульо, Пульо, атанас, без аз, по всички телевизии, се пънат да коментират кончината на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на.

Папионки, недорасли актриси, всякакви типове и типеси – истинско изпитание за същите тия телевизии да пълнят ефира си с де който се сетят. Кухо, банално говорене, пресъхнали мозъчни клетки, които не намират никакви думи, освен тотална кухост, защото са фалшиви, лицемерни, с липса на каквато и да е искреност и вяра, естествено. Малоумниците не пропускат да използват смъртта на Неофит, за да заклеймят руската църква, по-умерените говорят баналности точно както подобни баналности се говорят при кончината на някой партиен секретар. Изобщо – потрес! И нагледна илюстрация за тотална липса на ВЯРА!

Българинът много обича да СЕ ПРАВИ НА ВЯРВАЩ, но всъщност е абсолютен безверник, приемащ Бог като негов длъжник.

От всичко това, което се лее по така наречените телевизии, единственото, което крещи с абсолютна яркост е липсата на спонтанна тъга, липсата на сърдечност, липсата на дълбочина и истинско потресаващото – липсата на вагони с прочетени книги, включително и за Вярата. А когато не си чел, си празен и думите ти са пристискани и празни, каквато всъщност е душата ти. Последното се отнася и до купищата свещеници, които се изказаха по „темата“. Защото Църквата ни отдавна не е лоно на Вярата, а на Лъстивостта.

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
8586 0

Свързани новини

Водещи новини