Индийският премиер: Конфликтът между Израел и "Хамас" не трябва да се разширява

  • 22 ноември 2023 18:35

  • 708
  • 1
Индийският премиер: Конфликтът между Израел и "Хамас" не трябва да се разширява
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Индийският премиер Нарендра Моди призова днес лидерите на страните от Г-20 да не допускат разширяване на конфликта между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас", предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2263

Моди отправи този си призив в началото на виртуална среща на лидерите от Г-20 в момент, в който Израел и "Хамас" се споразумяха да спрат огъня в ивицата Газа за най-малко четири дни, за пропускане на хуманитарна помощ и за освобождаването на най-малко 50 заложници, държани от "Хамас", в замяна на пускането на свобода на най-малко 150 палестинци, намиращи се в израелски затвори.

Израел и "Хамас" прекратяват огъня от утре, ето какво се разбраха

"Светът се изправи пред нови предизвикателства през последните няколко месеца", каза индийският лидер на виртуалната среща.

"Ситуацията в региона на Западна Азия, която се отличава с липса на сигурност и с нестабилност, тревожи всички ни. Необходимо е да направим така, че конфликтът между Израел и "Хамас" да не се превръща в регионален. Смятаме, че тероризмът е неприемлив за всички нас. Смъртта на цивилни, където и да било по света, е нещо, което осъждаме. Важно е хуманитарната помощ да бъде навременна и непрекъсната", изтъкна Нарендра Моди.

От 90-те години на миналия век Индия развива тесни, стратегически връзки с Израел. Тя обаче има и дългогодишни отношения с арабските страни, даващи ѝ възможност да внася голямо количество петрол, с който да подхранва икономиката си. Делхи се стреми да балансира тези връзки в позицията си по конфликта между Израел и "Хамас", отбеляза Ройтерс.

В днешната виртуална среща на Г-20 се включиха руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, китайският премиер Ли Цян, японският премиер Фумио Кишида, турският президент Реджеп  Ердоган, канадският премиер Джъстин ТрюдоДжъстин ТрюдоДжъстин Пиер Джеймс Трюдо е канадски политик от Либералната партия и 23-ти, австралийският премиер Антъни Албанезе, бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва и др.

Последвайте канала на

Novini.bg
708 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.23 | 00:22

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини