Гърция изтегли всички свои граждани от ивицата Газа

  • 13 ноември 2023 13:54

  • 837
  • 0
Гърция изтегли всички свои граждани от ивицата Газа
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Всички гръцки граждани, намирали се в ивицата Газа, успешно са напуснали конфликтния район в Палестина, предаде базираната в Атина информационна агенция АНА-МПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2090

Това заяви гръцкият министър на външните работи Йоргос Герапетротис от Брюксел, където се провежда Съветът по външни работи на ЕС днес и утре.

Дипломат номер едно на Атина отбеляза, че прехвърлянето на хора с гръцки произход или гръцко гражданство е приключило вчера, като поясни, че последните седем души са били безопасно транспортирани до Египет.

Министърът отправи благодарност към „службите на Министерството на външните работи и особено на дипломатическите ни мисии в Йерусалим, Тел Авив и Кайро за положените много големи усилия“.

Във връзка с войната в Близкия изток гръцкият външен министър каза: Човешкото достойнство и загубата на човешки животи нямат цвят и националност.

Йоргос Герапетротис подчерта, че е от голямо значение „Европейският съюз да има единна позиция“ за конфликта и „заедно да осъдим тероризма, атентата от 7 октомври, който създаде този режим“.

Какво се знае за заложниците с български произход, отвлечени от "Хамас"?

Последвайте канала на

Валери Зайцев
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини