Румен Радев: Напредването на силите на "Вагнер" към Москва повдига въпроса какво ще стане с хилядите ядрени бойни глави в Русия

  • 24 юни 2023 15:58

  • 11409
  • 0
Румен Радев: Напредването на силите на "Вагнер" към Москва повдига въпроса какво ще стане с хилядите ядрени бойни глави в Русия
© Президентство на РБ
Слушай новината Слушай новината

Според последните новини силите на руската частна военна компания "Вагнер" напредват бързо към Москва, без да срещат сериозна съпротива. Това вкарва нова динамика и представлява ново предизвикателство за нас, заяви днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в реч на форума "Вахау" в Австрия, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

"Ако ситуацията по сигурността в Русия продължи да се влошава, трябва да помислим отново, както по времето на (бившия руски президент Борис) Елцин, какво ще стане с хилядите ядрени бойни глави и огромните запаси от химически оръжия в Русия", каза Радев.

"Имаме нов източник на нестабилност и трябва да бъде много внимателни. Надявам се, че европейските институции и НАТО, всички ние няма да стоим само като странични наблюдатели, а ще консолидираме усилията си и ще предприемем мерки защитим страните си и да гарантираме сигурността си", призова държавният глава.

Ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин се разбунтува срещу висшето руско военно ръководство и обяви днес, че е влязъл в руския град Ростов на Дон и контролира там редица руски военни обекти. Пригожин обвини руските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало много жертви сред редиците на "Вагнер". Той призова руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на руския генерален щаб Валерий Герасимов да дойдат в Ростов на Дон за разговори с  него.

Руските сили бомбардираха конвой на "Вагнер" на 560 километра от Москва

Малко след изявленията на Пригожин руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 направи обръщение към нацията, в което каза, че случващото се е удар с нож в гърба на държавата и народа на Русия и обеща да накаже сурово метежниците.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
11409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини