Популацията на паяците черна вдовица намалява

  • 15 март 2023 09:01

  • 265
  • 1
Популацията на паяците черна вдовица намалява
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Популацията на паяците черна вдовица в южната част на САЩ намалява, съобщи ЮПИ, позовавайки се на изследване, публикувано в протоколите на Американското ентомологично общество в понеделник. 

Причината за все по-рядкото срещане на черни вдовици е фактът, че този вид паяк става плячка на кафявите вдовици. Кафявите вдовици са привнесени в ареала на разпространение на черните вдовици и от началото на разпространението си във Флорида започват експанзия в градските райони. 

Черната вдовица е известна със смъртоносното си ухапване, но не е агресивна, ако не бъде провокирана. В сравнение с нея кафявата вдовица расте по-бързо и е двойно по-фертилна - снася повече яйца.

Кафявата вдовица е и шест пъти по-агресивна към черната вдовица в сравнение с други паяци. Според ентомолозите, при среща на паяци от видовете черна и кафява вдовица вторият изяжда първия в 80 процента от случаите, допълва БТА. 

Черната вдовица не е агресивен вид. Надявам се да видя променено отношение към този вид паяци, казва Луис Котикио, който е водещ автор на изследването. 

Весела Найденова
265 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.15 | 11:43

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини