Сръбски министър: Да въведем санкции срещу Русия

  • 14 март 2023 10:19

  • 722
  • 3
Сръбски министър: Да въведем санкции срещу Русия
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Нашата страна трябва да въведе санкции срещу Русия", това каза министърът на икономиката на Сърбия Раде Баста, предаде АП.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13801

По думите на члена на правителството в Белград страната му вече плаща висока цена за това, че не е въвела ограничения в търговията с най-голямата по територия държава в света. "Ситуацията става все по-тежка и по-тежка", добави Баста без да разкрива подробности.

"Изказването на министъра дойде след като сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. за пореден път заяви, че не може да се закълне, че балканската страна никога няма да наложи санкции срещу Руската федерация заради нейната агресия срещу Украйна", отбеляза АП.

Вучич: Никога не съм се клел, че няма да въведа санкции срещу Русия

"Сърбия е традиционен съюзник на Русия. Белград обаче не застана твърдо зад Москва във войната ѝ срещу Украйна и това стана повод Русия да обвини Сърбия, че е доставила оръжия и боеприпаси за въоръжените сили на Киев", посочи още световната информационна агенция.

Военният министър на балканската страна Милош Вучевич отрече твърденията на Москва. "Ако частна фирма е купила от нас нещо и го е продала на трета страна, това е въпрос от областта на международната търговия, който по никакъв начин не засяга правителството на Република Сърбия", каза той, цитиран от медията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
722 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.14 | 18:07

3
Русия жъне победи на фронта. Давайте братушки! България е с вас!
Просто човек

2023.03.14 | 11:43

2
Имало и нормални сърби!

2023.03.14 | 11:31

1
Сърбите са доказани двуличници и може би единствените по-големи мекерета и дебили от нас.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини