Катар ще отпусне 60 милиона долара в помощ на най-слабо развитите страни

  • 05 март 2023 13:05

  • 490
  • 2
Катар ще отпусне 60 милиона долара в помощ на най-слабо развитите страни
© Getty (архив)

Доха ще отпусне 60 милиона долара за подпомагане на програмата си за най-слабо развитите страни, съобщи днес емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, цитиран от ТАСС.

От тази сума 10 млн. долара са за подпомагане на осъществяването на мерките в Програмата за действие на Доха в полза на най-слабо развитите страни, а 50 млн. долара - за постигане на планираните резултати в програмата и за повишаване на устойчивостта в тези държави, каза емирът при откриването на Петата конференция на ООН за най-слабо развитите страни в катарската столица.

Ал Тани призова международната общност да последва примера на Катар и "да поеме инициативата" да съдейства на програмата на Доха, определяйки това като "хуманитарен дълга" към народите на най-слабо развитите страни.

Програмата за действие на Доха представлява "пътна карта" за развитие на споменатите държави, съгласувана през март миналата година.

Тя има шест ключови цели: изкореняване на бедността; използване на научния, техническия и иновационния потенциал; подпомагане на структурните реформи; развитие на международната търговия и регионална интеграция; приемане на мерки във връзка с климатичните изменения и възстановяване след пандемията от КОВИД-19, а също активизиране на международната солидарност.

Катар изпрати три самолета помощи за пострадалите от земетресенията в Турция

 

Novini.bg
490 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.05 | 18:32

2
и ние сме
PaulaFox

2023.03.05 | 16:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини