Дипломат и бивш зам.-външен министър: Близко сме до ръба на един глобален конфликт

  • 09 май 2022 17:23

  • 2843
  • 3
Дипломат и бивш зам.-външен министър: Близко сме до ръба на един глобален конфликт
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Интересното в словото на Путин беше това, което той не каза. Очакваше се днес той да обяви пълномащабна война или да обяви победа. Той не направи нито едното, нито другото. Той повтори само мотивите за нахлуването в Украйна - защита на отчеството. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5594

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков. 

Експерт: Възможно е Русия да прибегне до използване на тактическо ядрено оръжие

"Руският посланик беше залят с боя. Има две възможности за реакция при такава ситуация - или да останеш, или да напуснеш. Посланикът избра първото. За съжаление мирните преговори между Русия и Украйна преминаха в миманса и вече не са така интензивни. Двете страни избраха проблемите да се решават на бойното поле и после да се търси политическо решение. Войната ще завърши с мирен договор. Въпросът е каква ще бъде цената на този мирен договор. Ако войната продължи, както досега, Мариупол няма да е единствената гореща точка на бойни действия. Русия ще се опита да направи сухоземен коридор не само до Крим, но включително и до Приднестровието, което ще направи и други градове точки на бойни действия. За съжаление сме близко до ръба на един глобален конфликт. Не вярвам, че Русия ще използва ядрено оръжие, но дори и един малък инцидент може да доведе до много сериозен конфликт. Не мисля, че някоя от двете страни ще обяви капитулация", каза още той. 

Дипломат: Има тревожни сигнали, че войната може да напусне пределите на Украйна

"В този момент е много важно институциите в България да говорят на един глас. Не е добре за една държава институциите да не се разбират. Въпросът със Северна Македония трябва да бъде решен изцяло с политически преговори, а не в комисията по история", катгеоричен бе Кючуков. 

Филип Епитропов
2843 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.05.10 | 09:29

3
СМЪРТ НА КРАВАРСКИТЕ КУУУУУУУРВИИИИИИИ
Еми...

2022.05.09 | 19:32

2
рашистан загуби войната още преди да я започне, путлер не обяви мобилизация, защото го е страх, че запасняците ще се разбягат и защото собствените му икономисти му казват, че мобилизация ще загроби рашистан за месеци. аман от "експерти" и познавачи...
И ко ся

2022.05.09 | 19:09

1
Юруууш

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини