Ердоган и Зеленски обсъдиха по телефона преговорите между Русия и Украйна

  • 01 април 2022 12:42

  • 720
  • 2
Ердоган и Зеленски обсъдиха по телефона преговорите между Русия и Украйна
© Getty Images (архив)

Президентите на Турция и Украйна Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога разговаряха снощи по телефона, предаде Анадолската агенция.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13911

Двамата президенти обсъдиха резултатите от преговорите за мир между представителите на Русия и Украйна, състояли се тази седмица в Истанбул, се казва в съобщение на Дирекцията по комуникации на турското президентство.

Ердоган е потвърдил пред Зеленски предложението си за организиране на среща с президента на Русия Владимир Путин. Турският държавен глава е изтъкнал, че резултатите от преговорите в Истанбул са допринесли значително за процеса за прекратяване на войната и установяването на мир в Украйна. 

Реджеп Ердоган: Турция е готова да организира среща между Владимир Путин и Володимир Зеленски

Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога на свой ред е благодарил на Ердоган за организацията на срещата между украинската и руската делегации в Истанбул.

Ердоган заяви вчера, че Турция е готова да организира среща между президентите на Русия и Украйна. Той уточни, че иска да поговори с всеки от двамата, за да може да се обсъди възможната организация на среща помежду им колкото е възможно по-скоро, припомня БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
720 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.01 | 14:30

2
Единственото и правилно решение от преговорите е: 1 во. Незабавно изтегляне на Руските войски от Украйна, включително и от Крим. И 2ро. Изплащане от Русия репарации до пълното възстановяване на Украйна.

2022.04.01 | 13:40

1
Забелязали ли сте в този сайт, че всичко написано за Зеленски от автор Валери Зайцев не може да се коментира. Евала Зайцев! Цензура! Усещам как украинки сънувате в мокри сънища.

Добави коментар

Водещи новини