Блинкън и Лавров планират да се срещнат следващата седмица

  • 18 февруари 2022 10:31

  • 356
  • 1
Блинкън и Лавров планират да се срещнат следващата седмица
© Колаж: Novini.bg/Getty images
Слушай новината Слушай новината

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров следващата седмица, освен ако Русия навлезе в Украйна, заяви Държавният департамент, цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13471

Блинкън е предложил да се срещне с Лавров "следващата седмица в Европа". Руската страна е предложила дати в края на седмицата, "което ние приехме, при условие че няма руско нашествие в Украйна", подчерта говорителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Ако те започнат нашествие през идните дни, това ще покаже ясно, че никога не са били сериозни по отношение на дипломацията, подчерта той.

Германският външен министър: Русия отправя към Запада изисквания "от времето на Студената война"

Представител на Белия дом съобщи от своя страна, че президентът на САЩ Джо Байдън ще разговаря днес следобед "с транстлантически лидери". Ще бъде обсъден въпросът за руските войски, струпани на границата с Украйна и усилията за постигане на дипломатическо решение.

Програмата на канадския премиер Джъстин Трюдо показва, че дистанционната среща ще включва представители на САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Полша, Румъния, Великобритания, ЕС и НАТО, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петров

2022.02.18 | 15:53

1
Заплахата от война, от ядрена война, която може да сложи край на цивилизацията, може да бъде победена само чрез въвеждане в световен мащаб на нова парадигма на международните отношения и на човешката самоидентификация. Вече не може да се позволява на фалиралите англо-американски елити да диктуват дневния си ред на цялата планета. Светът – категорично включително самите САЩ! – трябва да бъде освободен от тази болест на човечеството,

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини