Американското разузнаване отново предупреди за предполагаемата руска инвазия в Украйна

  • 21 ноември 2021 15:08

  • 1265
  • 0
Американското разузнаване отново предупреди за предполагаемата руска инвазия в Украйна
© Pixabay

Американското разузнаване предупреди европейските съюзници за нарастващата заплаха от руска инвазия в Украйна с настъпването на зимата, съобщи американския телевизионен канал CBS, цитиран от "Фокус".

„Нашествието зависи от времето, но може да се случи в рамките на седмици, ако няма западна намеса“, са заявили информирани служители пред CBS. Източниците отбелязват, че предполагаемото натрупване на войски на Руската федерация на границата с Украйна наскоро надхвърли предишните подобни действия на руските власти.
Путин не е приключил с превземането на украински територии, опасяват се в САЩ

„За разлика от натрупването на сили през пролетта, което се разглеждаше като демонстрация на сила, служители на американското разузнаване предупреждават, че сегашното може да бъде подготовка за действителна инвазия в Донбас в Източна Украйна“, се казва в изявлението.

Каналът припомня, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е казал в петък, че Алиансът следи отблизо "голямата и необичайна концентрация на руски войски" близо до границата с Украйна. След среща с германския канцлер Ангела Меркел той каза, че е наложително Русия „да демонстрира прозрачност по отношение на това военно натрупване, деескалация и намаляване на напрежението“.

Теодора Александрова
1265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини