Борис Джонсън призова световните лидери да поемат по-сериозни ангажименти в преговорите за климата

  • 10 ноември 2021 21:31

  • 317
  • 2
 Борис Джонсън призова световните лидери да поемат по-сериозни ангажименти в преговорите за климата
© Getty (архив)

Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е призова днес световните лидери да поемат по-сериозни ангажименти на климатичната конференция КОП26 в Глазгоу и каза, че целта за ограничаване на глобалното увеличение на температурата до 1,5 градуса по Целзий остава постижима, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Джонсън пристигна на форума в Глазгоу, до края на който има още няколко дни, за да се опита да убеди останалите лидери да дадат на своите преговарящи екипи указания, предоставящи им повече възможности за постигане на споразумение по най-трудните въпроси - финансирането и парниковите емисии.

"Сега ние установяваме, че нещата са трудни, но това не значи, че е невъзможно", каза той на пресконференция.

"Това не значи, че не можем да запазим жива целта за 1,5 градуса. Мисля, че с достатъчно енергия и ангажираност, както и с лидери от света, които сега могат да позвънят на своите преговарящи и да поискат от тях да действат така, както те знаят, че могат да действат и би трябвало да действат, можем да го постигнем", заяви Джонсън.

Конференцията КОП26 се надява да приведе в изпълнение Парижкото споразумение за климата от 2015 г.

Започна 26-ата Конференция по климата в Глазгоу

Джонсън обвини подписалите го страни, че през шестте години оттогава са се "потупвали по гърбовете". Той предупреди, че правителствата, изглежда, "безшумно вървят към обявяване на несъстоятелност в момент, когато уязвимите държави и бъдещите поколения искат плащане тук и сега в Глазгоу".

Novini.bg
317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БЕСНИ СВИНИ

2021.11.11 | 09:04

2
КАЗАХ НАТО ДА СЕ РАЗТУРИ БЕ !
ЖИВОТИНСКИ КО ПЕЛЕТА

2021.11.11 | 09:00

1
ЗА УЧАСТИЕ, В ОБЕДИНЕНАТА СВИНСКА АРМИЯ - НАТО, НАКАЗАНИЕТО Е С М Ъ Р Т ! ДА ПРАВИШ АРМИЯ В МОЯ! СВЯТ Е ГАРАНЦИЯ ДА ТИ Я Е В А МАЙКАТА, ПОБЕСНЕЛА СКОТСКА! :)

Добави коментар

Водещи новини