САЩ и Русия с нова среща в Женева, засягат темата с ядрените оръжия

  • 24 юли 2021 07:34

  • 1176
  • 1
САЩ и Русия с нова среща в Женева, засягат темата с ядрените оръжия
© Getty Images (архив)

Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман ще оглавява американската делегация на преговори с Русия за контрола върху ядрените оръжия, насрочени за 28 юли в Женева, съобщи Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.

На състоялата се през юни първа среща на най-високо равнище между двете ядрени сили, откакто Джо Байдън е президент, той и руският му колега Владимир Путин се договориха да възобновят преговорите, известни като Диалог за стратегическа стабилност и целящи да се намали опасността от ядрена война.

Байдън и Путин обсъдиха посланиците, ядрените оръжия и още много други теми

Шърман ще замине за Женева за първата среща от подновените преговори в сряда, след като в неделя и понеделник ще бъде в Китай, а после ще направи кратко посещение в Оман. Тя ще бъдат придружена от американския заместник-държавен секретар по контрола над оръжията и международната сигурност Бони Дженкинс, чието назначение беше утвърдено тази седмица от Сената.

Тази среща е следствие от поетия от президентите Байдън и Путин ангажимент за целенасочен и интензивен диалог между нашите две страни, който ще има за цел да положи основите за бъдещи мерки за контрол на оръжията и намаляване на риска, посочи в изявление Държавният департамент.

Владимир Василев
1176 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гюлюгюлю мисирки,

2021.07.24 | 10:37

1
какво общо имат корейските зенитни ракети с ядрено оръжие?

Добави коментар

Водещи новини