Новите случаи на коронавирус по света се увеличили с 12% за седмица

  • 21 юли 2021 21:23

  • 849
  • 0
Новите случаи на коронавирус по света се увеличили с 12% за седмица
© Pixabay

Новите случаи на коронавирус по света през последната седмица са над 3,4 милиона - с 12 процента повече спрямо предходната, съобщи днес Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

СЗО прогнозира, че при това темпо на разпространение общият брой на потвърдените случаи на коронавирус от началото на пандемията ще превиши 200 милиона до три седмици, предаде БТА.

В момента заразените се увеличават най-бързо в Западния Пасифик и в Европа. Сред държавите с най-много нови случаи са Индонезия, Великобритания, Бразилия, Индия и Съединените щати.

За сметка на това броят на починалите заразени продължава да намалява, отбеляза СЗО. През последната седмица по света смъртните случаи, свързани с коронавируса, са около 57 хиляди.

СЗО обясни увеличаването на заразените с разпространението на нови варианти на коронавируса, разхлабването на ограничителните мерки и все още големия брой хора, които нямат имунитет, въпреки напредъка на ваксинационната кампания в някои държави.

Здравната агенция на ООН призова страните да поемат ангажимент да ваксинират срещу причиняваното от новия коронавирус заболяване КОВИД-19 поне 40 процента от своето население до края на годината. В глобален мащаб са били поставени над 3 милиарда дози ваксина, но само около 1 процент от тях - в по-бедни държави.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини