Цветан Цветанов: Хизбула трябва вече да бъде обявена за терористична организация

  • 18 юли 2021 13:12

  • 715
  • 1
Цветан Цветанов: Хизбула трябва вече да бъде обявена за терористична организация
© Републиканци за България

Хизбула трябва вече да бъде обявена за терористична организация, а не само да се разделя на военното крило. Това каза председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и бивш вътрешен министър в периода 2009-2013г. в интервю за предаването „Памет без давност с Горан Благоев“ по телевизия Евроком, във връзка с деветата годишнина от терористичния атентат на летище „Сарафово“, в Бургас, която се навършва днес на 18 юли. „Това решение трябва да бъде взето на база не на политически популизъм, а в защита на националната сигурност на Европейския съюз и на България“, заяви бившият вътрешен министър.

„Около 2 млрд. и половина евро е инвестирала Европейската комисия в Ливан и може би има и някакъв политически елемент. Знаем, че Хизбула е част от управлението в Ливан. Трябва да се взимат принципни решения, които са в интерес на сигурността на ЕС и Европейската демократична общност“, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Цветан Цветанов с прогноза за хоризонта на правителството на Слави

По думите му трябва да бъдем много по-последователни. За пореден път той изказа съболезнования на семейството на Мустафа Кьосев (шофьорът, загинал в атентата), който е бил забравен от всички тези, които са заявявали, че не трябва да се изоставя неговото семейство. Цветанов разказа, че и до ден днешен е в контакт със семейство Кьосеви и им е помагал и изрази радостта си, че дъщерята на Кьосев вече е студентка.

Попитан къде в политическата си кариера поставя това събитие Цветанов заяви, че: „ С взимането на това решение за обявяване на военното крило на Хизбула знаех, че това носи политически негатив от гледна точка на политическата кариера, която трябва да имаш. За мен беше много странно, когато вече не бях министър на вътрешните работи, а разследването беше в една много напреднала фаза за финализирането и подготовката на съответния обвинителен акт. При правителството на Орешарски беше много странно за всичките ни партньори и по-специално за американските ни, когато Вигенин като външен министър обяви, че всъщност Хизбула не стои зад този терористичен акт и леко разсея всички тези неща, които ние правехме във времето от случването на самия акт до времето, до като бях министър. Тогавашният министър на вътрешните работи също имаше леко разколебаване, но мисля, че се коригираха доста бързо, след като имаха и корекция от страна на ЕС и на нашите приятели и стратегически партньори от Израел и САЩ. Да правиш отстъпление не беше нито далновидно, нито с добра перспектива“, категоричен е той.

„Никога не бива да забравяме подобни терористични актове като този в Сарафово и хората извършващи тероризъм за постигане на други цели“, каза на финала на разговора Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.  

Последвайте канала на

Теодора Александрова
715 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
А БЕ

2021.07.18 | 15:37

1
ТО И ТИ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СИ В ПАНДЕЛАТА ЗА НЕЗАКОННИ ДОХОДИ И АПАРТАМЕНТИ, АМА...ЩЕ ВИДИМ СКОРО!

Добави коментар

Водещи новини