Макрон възнамерява да обсъди с Ердоган ситуацията в Нагорни Карабах, Сирия и Либия

  • 11 юни 2021 07:25

  • 531
  • 2
Макрон възнамерява да обсъди с Ердоган ситуацията в Нагорни Карабах, Сирия и Либия
© Getty images

Държавният глава на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на възнамерява да обсъди с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган ситуацията в Нагорни Карабах, Сирия и Либия на среща преди форума на върха на НАТО, който ще се проведе в Брюксел на 14 юни. Съответното съобщи самият Макрон на пресконференция в Париж, предава TACC.

„Непосредствено преди срещата на върха на НАТО ще разговарям с президента на Турция. Това е добра възможност да обменя мнения по редица въпроси. Имаме дълбоки различия, знаем за тях, но вярвам, че е необходимо да се води диалог“, заяви френският лидер, информира "Фокус".

Макрон: Компаниите трябва да дарят 10% от продукцията на COVID ваксини на бедните държави

„Искам да говоря за ситуацията в Сирия, Либия, Нагорни Карабах и отношенията между Армения и Азербайджан“, подчерта държавният глава на Франция. Макрон каза още, че „възнамерява да обсъди сътрудничеството в НАТО и правилата за поведение в отношенията между съюзниците“.

Novini.bg
531 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lindseydpxca

2021.06.11 | 19:16

2
М­­­л­­­а­­д­­­а­­­ ­­­м­­о­­­к­­­р­­­а­­­ ­­­у­­ч­­­е­н­­­и­­­ч­­к­­­а­­ ­­­ч­у­­­к­­­а­­­ ­ ­­W­ ­­­W­­ ­­W­­ ­.­­­ ­B­­ ­­G­ ­1­ ­­7­­ ­.­ ­­C­ ­­­L­­­ ­U­ ­B
Tiffanydrdla

2021.06.11 | 08:43

1
М­л­­­а­д­­а­ ­­­м­­­о­­­к­р­­а­­ ­­­у­­­ч­­­е­­н­­и­ч­­к­­а­­­ ­ч­­у­­­к­а­ ­­­ ­W­­ ­­W­ ­­W­­ ­­­.­­ ­B­­­ ­­G­­ ­­­1­­­ ­7­ ­­.­ ­­C­­ ­L­­­ ­U­ ­B

Добави коментар

Водещи новини