Доц. Околийски за проблемите с ваксините: Ситуацията е проблемна и динамична

28 януари 2021 13:36

Доц. Околийски за проблемите с ваксините: Ситуацията е проблемна и динамична
©
410 0

Необходимо е всяка страна да положи усилия не само да създаде имидж, че ваксинацията се случва по справедлив начин, но това наистина на практика да е така.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24287

Това каза пред БНР доц. Михаил Околийски от представителството на Световната здравна организация у нас. 

Доц. Околийски: В България има добър план за ваксинация срещу COVID-19

"Ситуацията е проблемна и динамична. Оказва се, че производството на ваксини не е в желаното темпо и те не могат да бъдат предоставени така, както са договорени. В Холандия и Германия, които съфинансираха разработването на ваксините със сериозни финансови средства, ваксините също не са в очаквания и договорен размер. По-важното е не само как се разпределят ваксините между страните, но и в самите страни, на национална база. Кой има достъп до тях, спазва ли се ваксинационният план, какви са темповете на изпълнението му“, допълни доц. Михаил Околийски.  

Доц. Околийски: Част от българите смятат, че пандемията е раздухана от медиите

Относно бунтовете срещу мерките и имунизацията, които се случват на фона на недоволството от недостига на ваксини доц. Михаил Околийски отбеляза: "Хората сме страшно субективни същества. Невинаги правим избора си, базиран на всички правилни преценки и обективни реалности около нас и сме много страстни в преследването на подобен тип цели. Много голяма част от тези хора, които протестират по този краен, често брутален начин, са хора, които изпитват много голям страх за това какво се случва. Нямат достатъчно информация за истинските параметри на пандемията. Изпитват силно недоверие в правителството“, разкри той.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24287

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
410 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини