Любомир Кючуков: В Америка се опитват да покажат, че САЩ не е Тръмп

В продължение на 4 години САЩ – това беше Тръмп. Гледката не беше особено вдъхновяваща. Днес мотото е: Тръмп – това не е САЩ, но това в най-добрия случай е само наполовина вярно, с оглед дълбоко разделената Америка. Това, на което сме свидетели в момента, е своеобразен политически махмурлук. И докато за някои това означава преосмисляне, то други се изкушават да продължат. Този коментар направи пред БНР международният анализатор Любомир Кючуков.

Кючуков смята, че най-видимото бягство от наследството на Тръмп е в част от ръководството на Републиканската партия. Според него обаче това може да доведе до екстремизиране на онези привърженици на Тръмп, които останат лоялни.

Историческо! Ще има нов импийчмънт на Тръмп

„Бягство от Тръмп – това като че ли е политическата доминанта в САЩ през последната седмица, бягство повсеместно – на медии, на социални платформи, на бизнеси, подкрепяли Тръмп, на институции и политици. Всичко това на фона на една друго бягство – на Тръмп от отговорност“, коментира Любомир Кючуков.

Журналистът Иво Иванов: Америка бе светлина в мрака, сега е разединена

Гласуването в Камарата на представителите в Конгреса за импийчмънт на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския той определи като „очевидно политически акт, който има демонстративен характер“.

 

„Трябва да се има предвид самата процедура. Камарата на представителите играе ролята на „прокурор“, тя повдига обвинението, докато Сенатът играе ролята на „съд“ – той е този, който решава има ли престъпление или няма, а в Сената знаем, че е необходимо мнозинство от 67 гласа от всичките 100 сенатори – нещо, което е трудно постижимо, дори отчитайки факта, че редица републиканци подсказаха, че биха гласували за импийчмънт", каза още Кючуков.

„Основният въпрос е дали Тръмп е отклонение или закономерно явление. Аз по-скоро смятам, че той е следствие, резултат от по-дълбоки кризисни процеси, а не причина за тях. Да, той катализира и екстремизира тези процеси, но кризата е достатъчно дълбока", добави също той.

Коментари

  1. 2021.01.14 | 13:09
    И България не е Радев!
  2. 2021.01.14 | 12:16
    Америка не показва нищо, в Америка има закони и те се прилагат с цялата си сила
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет