Папата: Мислете за другите по време на пандемия, а не само за пътувания

  • 03 януари 2021 20:15

  • 884
  • 3
Папата: Мислете за другите по време на пандемия, а не само за пътувания
© Getty (архив)

Хората трябва да мислят отвъд следващите си планове за пътуване и да помислят колко други вероятно страдат заради пандемията, призова след неделната обедна молитва Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, цитиран от ДПА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

По-добре би било хората да помислят как да помогнат на най-слабите и най-онеправданите в обществото, каза той след традиционната молитва "Ангелус", която отправи от Ватиканската библиотека заради опасенията около коронавируса. Във видеообръщението си Франциск отбеляза, че е чел във вестниците за хора, пътували в чужбина на почивка с над 40 самолета, за да избегнат правителствените ограничения и затварянето вкъщи.

Германия удължава карантинните мерки?

"Те не помислиха за тези, които си останаха у дома, за икономическите проблеми на много хора, които бяха силно ударени от локдауна, за болните хора", подчерта папата. Те просто искаха да се забавляват, каза той и добави, че това истински го натъжава.

Коментарите му идват, след като по света имаше опити за заобикаляне на карантината и празнуване на Нова година въпреки разпоредбите за спиране на разпространението на вируса, отбелязва ДПА.

Не знаем какво ще ни е подготвила 2021 година, но всички заедно можем да положим малко повече усилия да се грижим един за друг. Изкушени сме да се грижим само за собствените си интереси, добави Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, цитиран от Ройтерс.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
884 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Loshiq

2021.01.03 | 23:20

1
Mulchi be glupak dolen i ti si s drugite v shemata, shiban antihrist
Дедо Пенеч

2021.01.04 | 03:51

3
МАРШ ПРИ САТАНАТА ВЕ БЕЗВЕРНИК!!!
Християнин

2021.01.04 | 03:50

2
ПРАВ Е СВЕТИЯТ ОТЕЦ, СЛУШАЙТЕ ГО И ЩЕ УСПЕЕТЕ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини