Няколко бъга в Матрицата – от Тръмп до Слави Трифонов

  • 17 декември 2020 19:00

  • 5309
  • 0
Няколко бъга в Матрицата – от Тръмп до Слави Трифонов
© Pixabay

„Красотата“ на следващите редове е в това, че нищо от тях не може да бъде използвано като измислица в ничий роман, защото е прекалено абсурдно, че да му повярват; всичко това е натуралната, истинска реалност, в която днешният ден е потопен до ушите. Приятно четене. 

***

„Матрицата“ на света има крещяща нужда от ре-старт, в никакъв случай не трябва да се „връщаме към нормалното“, защото „нормалното“ ни докара дотук. Ето ви го „нормалното“.

Ще започна отдалеч. Има предвид географски далеч, за да изградим портрета на лудостта постепенно. 

Приближени и членове на републиканската партия в САЩ, близки до Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, политици, анализатори, бизнесмени, както и САМИЯТ Тръмп – успяха някак да направят следното: да викат срещу COVID мерките и да обявяват смъртоносната зараза за „измама на либералите“ и „измислица“, но същевременно с това тичаха при най-добрите и скъпо платени лекари, за да се лекуват с най-скъпите лекарства в света. Някои от тях го направиха за сметка на данъкоплатците, които с песен „измама е!“ на уста не можаха да се излекуват и си умряха. 

Причината това да ни вълнува е,

че прекалено много хора в България (по някаква причина) решиха да се пишат фенове на Тръмпти Дъмпти, че и да го защитават с пяна на уста – уклон към ненормалното, който намирам за опасен. 

Не го намирам за изненадващ обаче, имайки предвид прозвището, което мнозина коментатори лепнаха на Тръмп –„полезният идиот на Кремъл“. Както се казва… през девет баира се надушват. 

***

Феновете на Тръмп (интернационално) успяха едновременно да му припишат заслуга за изнамирането на ваксината И… заедно с това да откажат да си я сложат, припявайки: „свободен избор, свободен избор, моето тяло – моите решения“. Крайно необичайно е точно за тях да казват „моето тяло – моите решения“, имайки предвид, че са най-гласовити срещу личния избор на жените какво да правят с тялото и утробата си, но… иронията не ни е чужда. Както на тях – двуличието. Защо го хвалят за нещо, което смятат за опасно, също е извън възможностите ми да разбера; а защо въобще смятат, че той има някаква заслуга за изнамирането на ваксината пък съвсем не мога да проумея. А и не е като някой от тях да се е опитал все още да го обясни членоразделно. 

В този конкретен случай си пиша червена точка на мен си, защото успях да се въздържа да не се подигравам на онези сектанто-подобни, които пиеха белина, вдъхновени от Оранжевия мъпет в Белия дом. Е, добре де… половин червена точка. 

***

Тръмп се готви да се премести в Палм Бийч и по-конкретно в курорта си Мар-а-Лаго, след като предаде ключа от Белия дом на новия президент. Само че…

… само че съседите му по имот имат нещо против и са уведомили властите, че не го искат там, а и че той е подписал споразумение, което му пречи да го направи. 

Хората толкова много не го искат за съсед, че са се разровили в документите и са намерили подписана през далечната 1993 г. клауза – между самия Тръмп и градските власти – в която се казва, че Мар-а-Лаго ще е „социален клуб“, в който никой няма да живее перманентно. Това е било условието да получи разрешително за строеж. Но Оранжевият, изглежда, е забравил; или, както с много други неща, се е опитал да заобиколи и да се направи на разсеян. 

Е, съседите са му го напомнили. И най-учтиво са напомнили на градските власти, както са изпратили и писмо до Сикрет сървиз, за да ги уведомят, че трябва да предупредят шефа си, че да не стане конфузно за него, когато се окаже, че няма къде живее съвсем скоро. Както стана ясно многократно – Тръмп няма да може да живее и в родния си Ню Йорк, защото масово там настроението срещу него прелива от омраза към по-силна омраза и ще му е трудно да се разхожда по улиците, затова се спря на Мар-а-Лаго, но се оказа, че и там не го искат. 

***

Приближаваме се. Европа. Швеция. 

Кралят на Швеция развали настроението

на всички фенове на „стадния имунитет“ и либералните мерки срещу COVID. Човекът – в публично обръщение към нацията и света – си призна, че държавата му се е издънила в подхода си към болестта. По неговите думи националната стратегия на Швеция за борба с пандемията е била провал. За съжаление, имам подозрението, че до феновете на стадния имунитет и обичащите да казват, че „абе вижте Швеция, бе!“ тази новина ще стигне през 2022 г., ако въобще стигне…

***

България

Колкото и абсурдно да изглежда, оказа се, че големите вериги са пример за справянето с разпространението на COVID. Никак не е смешно. Те имат въведени разяснения за клиентите, имат контрол, служителите им напомнят постоянно на клиентите какво трябва да правят, постоянно се дезинфекцира, не се допускат хора без маски, контрол, контрол, контрол. За разлика от… ами от всичко и всички други. Знаеш, че имаш сериозен проблем, когато разбереш, че най-дисциплинирани и полезни на социалната сцена са магазините! 

***

И сега – за да ядосам всички – и леви, и десни, и опозиция, и взимащите решенията, ето мнението ми за мерките: половинчати са. Хем ги има и това дразни много хора, хем – заради същите тези хора (мир да има!) не са въведени напълно и е почти все едно ги няма. Хем ги има, за да дразнят хората, хем не са достатъчни и така се разболяват още и още хора, за да може да са и по-продължителни… Правено-недоправено, с цел да се пазим, ама и „агнето да е цяло“, всички да са доволни, мир да има, имиджът да е гладък, а и здравето да пазим… Не става така. Или пълни мерки, или без мерки. Това „малко бременна“ е абсурдно. 

***

Стана ясно – от социологическо проучване, че партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в ще влезе в Парламента, че май дори ще е трета сила. Разбира се, че така ще стане… Ролята „Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа“ в политическото пространство не може да остане незаета. След като човекът Волен се оттегли, трябваше нов човек да заеме ролята „Волен“. 

Значи, Трифонов, който беше приятел с мутри и ги наричаше „мъжки момчета“, и ги хвалеше, иска да громи мутрите, иска да измете мутрите; и влиза в Парламента, вкаран там от вас – българските избиратели, които постоянно говорите, че искате да се отървете от мутрите, докато подражавате на мутрите, слушате мутренска музика, имитирате ги, имитирате любовниците им, хвалите ги, че са „успели българи“ и се опитвате да приличате на тях колкото се може повече, учите децата си, че е по-добре да бъдат като тях, вместо да са загубеняци? 

Ами, да – има логика. 

***

И за финал: една малко по-старичка новина, която обаче пасва на бъговете в Матрицата ни:

Помните ли, че НАСА се чудиха как да поправят грешката на Марсохода си – сондата си на Червената планета, която имаше проблем с почвата на Марс? Имаше един вид... бъг. Това е техника за милиони долари, част от програма за милиарди долари. 

Учените от НАСА – екипът на Земята – решиха проблема, като програмираха Марсохода InSight да се удари сам с лопата, за да излезе от проблема, в който се намираше. След редица симулации на Земята, след редица съвещания какво да се прави, учените са решили, че се налага InSight да се прасне с лопатата, за да се „поправи“. 

Последвайте канала на

Александър Томов
5309 0

Свързани новини

Водещи новини