Фейсбук забранява конспирациите срещу ваксините

  • 03 декември 2020 19:10

  • 11460
  • 9
Фейсбук забранява конспирациите срещу ваксините
© Колаж: Novini.bg

Теориите на „конспирацията“, които могат да повлияят на разпространението на ваксините и да саботират ваксинирането, ще бъдат следени и забранявани от екипи на Фейсбук, съобщи вестник Independent. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Популярните „теории“, които се разпространяват из онлайн средите, ще са мишена на екипите на социалната платформа Фейсбук, които ще ги свалят директно от страниците си със съдържание. 

Служители ще мониторират социалната мрежа, за да не се появяват твърдения, които са вече опровергани от здравните власти. Разпространението на теории, според които ваксините срещу COVID са „опасни“ или съдържат вредни „елементи“ (включително чипове за следене), ще бъде преустановено в социалната мрежа, защото представляват опасност за здравето на хората, влияейки на решението им и карайки ги да се откажат от ваксините. 

Рекордна смъртност от COVID в САЩ

„Мишена“ ще бъдат всякакви твърдения, че ваксините са вредни, съдържат микрочипове, докарват тежки странични ефекти, умишлено предизвикват смърт, ще бъдат насилствени и т.н. Те ще бъдат сваляни от съдържанието на Фейсбук, съобщават от американската компания. 

Досега Фейсбук се ангажира с търсене и премахване на подобни информационни „бисери“, включително, че COVID е предизвикван от 5G-мрежите или че въобще не съществува. 

Том Филипс – представител на Фейсбук – заяви пред медии, че досега са ставали свидетели на крайни твърдения за болестта, водещи към псевдо „източници“, които са дърпали трафик към интернет страниците си чрез „скандални твърдения“, които са целяли само повишаване на трафика и четенията, с което – и печалбите им. По думите му, сега – в навечерието на появата на ваксините – се очакват още по-силни и зловещи вълни от конспиративни теории с цел печалба и дезинформация. 


 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
11460 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
kky

2020.12.07 | 12:31

9
а са видяхте ли уж било всичко конспирация ако помислим нормално но вече не е на мода да мислиш нормално а да не мислиш вече те до такава степен са промили мозаците на хората че вече те ви мислят за вас само можете да ходите до кенефа ви да мислите кога да ходите ,само помислете ако конспирациите не са вярни що вече забраняват да се говори за тоя ви....с все пас има свобода на словото или за тази тема нямаш свобода на словото както и за още теми имаш шамо свобода на словото до кенефа а може би конспирациите са верни та да се запасят с закон да нямаш право да пишеш защо ако не е вурно не излезне и не събори тезата
Д-Р Ох боли

2020.12.04 | 09:13

8
Браво най накрая писна ми от безмислени коментари рибата в морето ти тигана приготвили , а някои чак я подаряват те ваксините няма да стигнат до никой ха ха
Читател

2020.12.04 | 08:33

7
НЯМА КОНСПИРАЦИИ! НОВ СВЕТОВЕН РЕД ДОЖИВЯХМЕ,КЪДЕТО ''ЕЛИТА'' СИ ИГРАЕ С ЧОВЕЧЕСТВОТО И РЕШАВА КОЙ ДА МРЕ,КОЙ ДА ЖИВЕЕ ......В РОБСТВО!
666

2020.12.04 | 00:24

6
ИЗМАМАТА ЩЕ БЪДЕ РАЗКРИТА В СКОРО ВРЕМЕ И ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ ЗА ТОВА НАЙ ВЕЧЕ ЛЕКАРИ ЖУРНАЛИСТИ ПОЛИТИЦИ ИЗВЪРШВАЩИ ГЕНОЦИД СПРЯМО НАС НОРМАЛНИТЕ ХОРА ЩЕ БЪДАТ НА ПЪРВА ЛИНИЯ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД И ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ОТ НАРОДА ПО НАЙ СТРОГ НАЧИН!!!!!!!!!!!!
Ной

2020.12.03 | 23:44

5
На първа линия публична ваксинация на всички от СЗО доброволно-задължително в случаен бълкански регион При 50% оцеляли след 45дни са гарантирани 10% успеваемост при екстремни условия
..недоволен 10.11.89

2020.12.03 | 22:40

4
Кой нарежда на тези ( в световен мащаб)които ни управляват да загробват собственият си народ,..кой е този "КОЙ"....,гледайте как пътуват хората в общественият транспорт в Бомбай и къде ли не по света...за тях няма даже и 2мм дистанция(защото са претъпкани влаковете и останали превозни средства)..маски ли..и тем подобни паники...камо ли ваксини...,и пак кой е този "КОЙ"...и защо всички му се кланят...,не е за парите...,на времето(преди 1980г.) Кашпировски спечели много поклонници(в последствие се осъзнаха),..но след успешното внушение на "КОЙ"...рестарт няма да има,...ще има отсяване...и ще продължат само полезните,...въпросът ..,ами какво ще стане с останалите хора....,отговорът е ...,ами да се приспособяват..,не са ни нужни.., Cheers

2020.12.03 | 21:25

3
Има и други "платформи" - които за разлика от ФБ зачитат свободата на словото и мнението. Фейсбук е една чифутска цензура и нищо повече.
Доктора

2020.12.03 | 20:19

2
Конспирации няма. Всичко е реалност! Ваксините са ГЕНОЦИД! А Фейса е продукт на ЕЛИТА!

2020.12.03 | 20:08

1
Хахахахахахаахах!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини