Секта? Нацизъм? Или и двете?

  • 05 ноември 2020 16:42

  • 1967
  • 0
Секта? Нацизъм? Или и двете?
© Колаж: Novini.bg

Добър ден! Играта днес се казва: „Секта? Нацизъм? Или и двете?“ Целта е да видим дадена новина и да се опитаме да познаем на какво прилича – Секта? Нацизъм? Или и двете?

И така – да започваме:

#1

Преброителни секции в Марикопа, Аризона са били принудени да затворят, защото са почувствали, че животът и здравето им са в опасност, след като въоръжени поддръжници на Тръмп са обкръжили сградата им, скандирайки. Въоръжени с автоматично оръжие. Властите са създали специален план за евакуация на преброителите, защото лунатиците с пушките са преградили и достъпа им до паркинга, където са били колите им. С други думи – не са могли и да избягат даже. 

Въпросът е: Секта? Нацизъм? Или и двете?

Хм… 

Труден въпрос в случая…

И-и-и-и-и-и… отговорът е…

Нацизъм! 

#2

В Аризона поддръжници на Тръмп скандират: „Бройте гласовете!“, докато в Пенсилвания поддръжници на Тръмп скандират: „Спрете броенето!“

Секта? Нацизъм? Или и двете?

Хм… 

И тук въпросът не е лесен, но-о-о-о… една идея по-лесен.

Отговорът е…

Секта!

#3

Прехвърляме се за секунда в Лондон. Снощи вечният поддръжник на всичко консерваторско на Острова вестник „Дейли Експрес“ излезе със заглавие, достойно както за учебниците по журналистика, така и за тези по ПР, психиатрия и приложна магия, а именно: „Ако Байдън спечели, Обединеното кралство ще страда жестоко – и ще бъде изцяло по вина на искащите да останем в ЕС

Е…? Секта? Нацизъм? Или и двете?

Хм… 

Отговорът тук е…

Секта!

#4

Оставаме за още малко на Острова, където вечният конспиратор и политик, който подозираме, че като малък е паднал в казана с амфетамините, Найджъл Фараж – сега е решил да прави партия СРЕЩУ карантината. След като направи партия БРЕКЗИТ, която беше срещу ЕС, докато получаваше заплата от ЕС, сега, докато англичаните измират от COVID, той прави партия срещу карантината. За съжаление на всички ни, силно подозираме, че това е фамилна приемственост, след като баща му се опитал да направи партия срещу презервативите… А не е трябвало! 

Също така, същият Найджи Байджи, който се фукаше, че се среща с ветерани и военни (докато му беше изгодна фото-възможност!), реши да сподели пред фенове на Тръмп, че Тръмп е най-смелият човек, когото е срещал. Което беше последвано от вълна от въпроси: а ветераните и военните на активна служба, които се бият и рискуват живота си, как и защо са по-малко смели от избягалия от военна служба с измама Тръмпти Дъмпти, чиято най-голяма победа в живота е продължителното избягване на хламидията? 

След това Найджи Байджи каза, че някой е откраднал изборите от приятелчето му Тръмпти Дъмпти, но не предвиди, че може да го питат какво, по дяволите, има предвид. И, когато го попитаха за какво говори и дали има доказателства, не можа да измисли друго освен, че доказателствата били толкова пресни, че още не са осветени. Каквото и да значи това. 

Сега… въпросът е Секта? Нацизъм? Или и двете?

Изглежда трудно, но…

Не е. Отговорът е много лесен и той е…

Нацизъм!

По същия нагаждачески начин и с много облизване на задните части на силните на деня, разни дребни душици са се залепили в обкръжението на Хитлер, сами недостатъчно смели или кадърни да постигнат нищо. Говорейки срещу здравия разум само и само да привлекат малоумната тълпа с „гръмки“ изказвани и уж „разкриване“ на някакви си там „истини“. 

Определено Тръмпти Дъмпти и Найджи Байджи си спечелиха място в историята като приятелчета. Също като дезинтерията и неконтролируемата диария. 

Така че да, нацизъм, отговорът тук е нацизъм, макар че много прилича на секта. 

#5

Freedom fighters (борци за свобода в САЩ, нещо като „активните борци“ в България), въоръжени с карабини, автоматично и полуавтоматично оръжие, заграждат избирателните центрове в САЩ и скандират подкрепата си за Тръмпти Дъмпти. 

В този клип се чува как на няколко пъти репортерът казва, че няма да включват светлините на камерата, ЗА ДА НЕ ПРИВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО НА ТЪЛПАТА, ЗАЩОТО НЕ Е БЕЗОПАСНО…

 

Самият факт, че медиите се страхуват от тях, е достатъчен да направи отговора тук много лесен. 

Секта? Нацизъм? Или и двете?

Нацизъм! 

Нацистката партия в Германия преди 90 години използва същите „бригади“ от лумпени. Като стана дума…

#6

„Скара. Бира. Свобода“ иска да каже нещо на света и го прави, както си знае – крещейки. Две неща правят впечатление (освен култовото облекло, което само по себе си дава много отговори): налудничавото поведение, което винаги върви в комплект с подкрепата за Тръмпти Дъмпти и напевното крещене на едно и също, повтаряйки, повтаряйки, повтаряйки. Това е типично за сектите.

 

Взаимствано е от старите култове, когато жреците са надрусвали последователите и са ги карали да повтарят едно и също. Съвременната наука има отговор на това и той е много прост. Това изключва другите функции на мозъка и съсредоточава обекта, самото напевно повтаряне (понякога и клатенето на тялото напред-назад) действа опияняващо, заради хипнотичния ефект на повторението. 

Така че…

Секта? Нацизъм? Или и двете?

Ясно е! 

И двете! 

#7 

Тук няма много смисъл дори да питаме…

Някаква жена, която твърди, че е християнка (о.0), а също така е и… духовен съветник на Тръмп, прави някакъв ритуал, който някак си успява да изкара „християнски“, докато пожелава разни кофти неща на „враговете“ на Тръмп. И си повтаря напевно и крещейки едно и също. Отново и отново, точно като… точно така – точка 6. Виж няколко реда по-горе. 

Отговорът е ясен. 

Секта! 

¯\_(ツ)_/¯

#8

Нагазваме в особено смешна категория. Феновете на Тръмп в България. 

Обичам този човек отдавна… Благодаря на Господ, че съм стигнала и аз до тук и да живея на същата земя и континент с този уникален човек. Молете се всички по света той да спечели, иначе сме погубени като човешки същества, независимо къде живеем, в коя държава“. 

Анита Мейзер.

 

Ако не спечели - робството започва официално. НАТО ще убива всеки от нас, който иска свобода и права, няма да имаме право на деца чрез химическо скопяване и ще има насилствено абортиране, както и затвор и глоба при бременност“. 
Емануела.


… след тази кратка интродукция в специалния свят на феновете на Тръмпти Дъмпти в България, ще трябва да отбележа, че има и някои по-сериозни, които обаче са мнооооого по-притеснителни.

Например негови фенове СЪВСЕМ ОТКРИТО си признават, че се кефят на харизмата му, щом може да накара хората да го послушат и да пият белина. Радват му се на скъпите партита и тоалетите на жена му. Децата в клетки, мъртвите американци, разединението на нацията и вълната от убийства и расизъм… мнеее. Скука. Партитата, партитатааааа! Те са важни. И той е баси пича. Плашещо е, че не виждат иронията в това, че самите те довчера громяха в социалното пространство несправедливостите на беге елита, пък то кво се оказа… просто не са имали готини костюми и партита им тъпи! 

Значи… признават, че това, което прави, е грешно, но му се кефят, че може да го направи…

Отговорът е много лесен!

Секта!

#9

Номер девет от списъка всъщност сме ние – останалите, хората, които имаме поне двуцифрено IQ и също така елементарна емпатия. 

И какво остава за нас в тоя свят. 

Отговорът за нас е „нито секта, нито нацизъм, нито едно от двете“. Което ни поставя в много неизгодната позиция на маргинали и малцинство. Продължаваме пасивно да гледаме как светът гори и се превръщаме в изчезващ вид. 

Америка в момента е огледало на света. Там всъщност има ДВЕ държави в едни граници. Едните са расистите, бесните неграмотници, агресивните тъпанари и злобните селяндури, подкокоросвани от алчните „бизнесмени“ и „политици“ лека полека да се превръщат в ударни бригади на модерния нацизъм. 

Хора, които се фукат, че не са политически коректни, но се обявяват за „крайно-десни“. Значи СТЕ политически коректни. Иначе щяхте да си използвате истинското си име. Нацисти. Или се срамувате, или сте си политически коректни. Защо иначе ще бягате от наследството си и ще се опитвате да се ребрандирате? Имате си лесно-разпознаваем символ, знаме, униформи, всички са чували за вас. А това „крайно-десни“… едно такова недоправено, звучи извинително, все едно ви е срам, че сте пръднали, ама не искате да ви личи, че ви е срам и се подсмихвате нервно: „Може и да сме ние, може и да не сме… хи-хи!“

Каквото и да си говорим, светът навсякъде е разделен по същия начин, както са разделени САЩ. Хора, които виждат корупцията на Тръмп и свитата му, но нямат нищо против нея, стига да им осигурява стабилност на расизма. 

Някои пък казват: „Аз не съм расист, но подкрепям Тръмп“. „Аз не съм расист, но подкрепям Хитлер“, не е вършело много работа на никого след 1945 г., опитвайки се да си намери извинение.

Казвате, че може и да не сте расисти, но…

… не смятате, че расизмът, корупцията, децата в клетки, лъжите и сектантските бръщолевения не са достатъчни, че да се отвърнете от сектата? Сериозно ли?

И не виждам общото ни бъдеще да е много блестящо. Най-добрият начин да съществуваме, е да намерим начин да се разделим завинаги и да не се омешваме повече. 

Никога. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
1967 0

Водещи новини