Не е „като фашизъм“. То Е ФАШИЗЪМ!

  • 03 ноември 2020 16:18

  • 4907
  • 0
Не е „като фашизъм“. То Е ФАШИЗЪМ!
© Колаж: Novini.bg

Има една карикатура на детенце в скута на дядо си, а дядото казва: „По мое време имахме болести и нацисти, за които да се тревожим“, а детенцето си мисли: „Нямам сърце да му кажа…“

Това е положението, направихме пълен кръг на 360 градуса и пак сме там. За какво ни е да учим история, щом правим едно и също отново и отново? 

Някакви си държавни и „духовни“ лидери се били сърдели на карикатуристи; и заклеймяват Франция и Макрон, че не ги спирали (те са си свикнали да „спират“ и да „пускат“ мисленето, говоренето, че дори карикатурите), заклеймяват картинките, но някак си тънко се измъкват с половин уста или направо забравят да заклеймят рязането на глави и убиването на хора. 

Това поведение говори на лудите, че трябва да се „отвържат“, след като лудостта им се разминава, че и се поощрява. 

„Аз съм войн на Бога!“ … Какъв войн на Бога си ти, пръдльо? Погледни се, обикновено бандитче, а и си тъп като гъба. 

Нацистите в Германия отначало не са биели и убивали така открито, не – те са използвали биячи, самотни вълци и най-вече организирани банди, от които официално са се дистанцирали, но неофициално са финансирали и изпращали да сеят страх и терор. Обикновено лумпени криминални типове, които нямат НИКАКВА политическа окраска. 

Именно както и днешните терористи – християни или мюсюлмани – нямат никаква политическа или религиозна окраска. Не се връзвайте – те са религиозни „бояджии“, нищо повече, искат да наплескат света с техните разбирания, дори да са тъпи и изостанали. Ако не беше религията, щяха да крякат за нещо друго. Те са слабоумни хора с комплекси и искат с насилие да се налагат, защото с нищо друго не могат. 

Точно като хората, които нацистите са използвали като биячи, за да се докопат до властта. 

Някакви криминални типове, бедни материално, бедни духовно, бедни в главата, които се чувстват „засегнати“, защото, видите ли, светът не им давал каквото искат и заслужават, грабват оръжие и отиват да си отмъщават. И, за да не изглеждат като пълни кретени, се опитват да облекат безсилието и импотентността си в „идеология“. И каква да е тая „идеология“? Най-лесно е с религията и някакъв си там измислен „морал“. Морално е да си обличаш жените в чаршафи, който не го прави, да мре. Добре, а ако утре някой „лидер“ измисли, че е „морално“ да ходиш с гевгир, заврян в г**а и да си слагаш закачалка за дрехи на главата…? Лудите превзеха лудницата. 

В същото време заместник-губернаторът на Айдахо – Джанис МакГийчин – се разкарва, шофирайки нагоре-надолу, снимайки се с Библия и пистолет по време на протест срещу мерките срещу COVID… 

Лудите и фашистите нямат раса, религия, цвят, националност. Те имат само агресия, някакви гледни точки, обикновено – тъпи – и желание да ти ги наложат чрез агресията си. Толкова. 

 

Не знам откъде да започна: от недопустимото за Християнството насилие? Или от 230-те ХИЛЯДИ жертви на COVID в САЩ? Или, може би, от най-очевидното в случая – налудничавия поглед (и усмивка) на МакГийчин, докато слага пистолета върху Библията – все едно е във филм на ужасите. Тази жена не само има семейство… тя има ВЛАСТ! Полицията ѝ е в ръцете. Животи зависят от нея. 

Междувременно The Daily Beast съобщи за еврейско гробище, което е било осквернено с про-Тръмп изображения и послания от вандали в Гранд Рапидс, Мичиган. И това се случва часове преди Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да пристигне в Мичиган за предизборен митинг. Да пишеш ТРЪМП и MAGA по еврейски гробове говори повече от всички думи, които можем да изпишем по темата и всички оправдания, които Тръмпоидите могат да си измислят. 

Ако ви липсва доказателство за фашизма в главите им, погледнете те каква реторика използват: науката може и да не знае, Тръмп е „избраният“, не ме интересува какви са фактите, аз казвам, че това е така, значи е така! И накрая винаги прибягват до насилие. И винаги говорят за някакви небивалици, крещейки или пишейки с главни букви, неграмотно. Винаги е Апокалипсис в главите им, ядене на бебета, убийства, рептили, отрови…

Същевременно ТЕХНИЯТ сектантски водач Тръмп пренебрегва пандемията и убива 230 000 американци. А в последните си обръщения към феновете си по митинги и чрез Twitter Тръмп казва, че COVID е медийна раздухана манипулация, целяща да го злепостави. 230 000 са умрели, за да го злепоставят… 

Но иначе: Апокалипсис, рептили, отрови… А!

...

Тръмп се фука, че негови фенове са нападнали автобус от кампанията на Байдън в Тексас. ФБР разследва инцидента, но той се фука с него! Какво говори това? Че подкукуросва последователите си да използват насилие. 

Тръмп заклейми атаката във Виена от снощи, но не заклейми убийствата в Кеноша, извършено от бял терорист, който е негов последовател. Всяка една от терористичните акции на бели последователи на Тръмп са повод за хвалба в неговата оранжева уста, така че той няма право да говори за терористи и да заклеймява тероризма. Той го подкрепя и пропагандира, хвали го, поощрява го, нарича нео-нацистите „хубави хора“. Тръмп няма право да говори за тероризъм, след като го поощрява. 

Консервативните републиканци в Америка казват, че за ПРО-живота и искат забрана за абортите… ПРО-живота, но стрелят на месо всеки, който стъпи на нивата им, дори да е по грешка. ПРО-живота, но не искат да се забранят оръжията, ВЪПРЕКИ че всяка година хиляди умират, простреляни случайно. 

За да се подиграват на движението Black Lives Matter, казват, че ВСИЧКИ животи са от значение, но нямат проблеми да държат деца в клетки по границата. Казват: „родителите им са виновни, не трябва да идват тук нелегално!“

...

Да… това ще научи децата! Само така! Това въобще не е дебилно, не. Всички животи са важни! Разбира се. 

Стига да са на бели, републиканци, християни (по възможност евангелисти) и да имат пари и да не искат здравеопазване. 

За да дойдат и да се задържат на власт, фашистите имат нужда от изплашена тълпа, която да вярва, че само те са способни да я спасят. Тоест им трябва критична маса агресивни страхливци. 

Има ги и на Изток, има ги и на Запад. 

Когато са се домогвали до властта в Германия, са организирали митингите си в градовете със силно комунистическо мнозинство, провокирали са местните и са подпалвали агресия и сбивания между местните и техните привърженици. И са обещавали, че те и само те могат да спасят Германия от агресията и насилието. Ирония, а… 

Истината е, че фашизмът никога не си е отивал, защото е привлекателен за тъпите, необразованите, слабите, неспособните да се грижат сами за себе си, мързеливите, завистливите, алчните. Но най-вече – тъпите. А те са мнозинство навсякъде по света – от ислямските държави до Америка, през Европа и Африка. 

Терористите са в Австрия, във Франция, по улиците на САЩ, те имат различен цвят на кожата и подкрепят различни „фантасмагории“, но в основата си те всички са еднакви. 

Не забравяй, че политиката ДНЕС не е нищо повече от безумно и безсърдечно използване на една безумно тъпа тълпа, която да дава пари (данъци и продукция) на политиците и да ги пази от инакомислещите (да бие и убива по сигнал). Това е политиката днес. 

Където тълпата не е достатъчно тъпа, се затъпява с послания, насилие, пропаганда. Там политиците дават допълнителна власт на агресивните и тъпите, за да смачкат другите и да държат умните в страх и подчинение. После – с времето и поколенията – тъпотията взема връх. Най-малкото заради чувството за самосъхранение – ако си тъп и агресивен, си един от силните. Да си със силните е безопасно. Свободата е за педалите, умните са лигльовци, да си тъп като гъба е ценност и е секси! 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
4907 0

Свързани новини

Водещи новини