ООН: Жертвите от COVID-19 задминаха милион, хубаво е да се замислите

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно окачестви като "смразяваща" бройката на жертвите от новия коронавирус, която вече задмина един милион души на планетата. В тази връзка лидерът на световната организация призова да се научим от допуснатите грешки, за да преодолеем пандемията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13870

,,Светът днес трябва да оплаква тази зверска цифра от загинали, а именно погубените над милион живота като последствие от COVID-19'', заяви Гутериш във видеообръщение в понеделник и цитиран от световните агенции.

Това са жертви, които са били майки и бащи, съпрузи, братя и сестри, приятели и колеги, допълни той.

Броят на жертвите на коронавируса в света надхвърли един милион

Гутериш подчерта, че краят на пандемията все още не се вижда, но светът е длъжен да преодолее това предизвикателство, като за целта трябва да се научи от грешките си.

В тези времена отговорното лидерство е фундаментално. Науката е важна. Сътрудничеството също е важно. А дезинформацията е пагубна, предупреди генералният секретар на ООН и допълни, че докато човечеството продължава да чака създаването на ваксина срещу вируса, всички ние трябва да подходим отговорно, за да спасим колкото се може повече животи, което по думите му означава спазване на дистанция, носене на маска и редовно миене на ръцете.

Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно призова за световна солидарност в борбата срещу коронавируса (GettyImages)

Докато си спомняме за всички тези над милион загубени животи, нека никога да не забравяме, че бъдещето ни зависи от нашата солидарност – трябва обединение както между хората, така и между държавите, отбеляза в заключение Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13870

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.09.29 | 12:12
  А някой вярва ли на "бройката"?
 2. 2020.09.29 | 11:41
  относно престъпниците от СЗО на заплата в женева. Още пролетта казах, че допусне ли се 500 хил заразени ще има около 2 милиона жертви. Трендовете се виждат ясно чрез скалиране и интерполация на кривите. И понеже това е естествен процес и влияе гаусово разпределение, има логика. Един месец тотален шутдаун през март с драконовски мерки щеше да реши всичко и да не се допусне гадината да мутира.
 3. 2020.09.29 | 11:25
  Всеки сам да си пази живота - нали си е негов. Няма да проявя солидарност към мръсните и противни мигани.
 4. 2020.09.29 | 11:23
  Замисляме се че лъжите ви продължиха доста дълго. И че е време да ви бием шута на измишльотините.
  1. 2020.09.29 | 11:24
   точно!
 5. 2020.09.29 | 11:22
  Тя тази война не е нашата, да лапат xyя
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет