Или си християнин, или консерватор. Не може и двете

  • 10 септември 2020 17:58

  • 3124
  • 0
Или си християнин, или консерватор. Не може и двете
© Pixabay

Дали правителството ще падне или не, дали ще има избори тази или догодина, то е ясно, че скоро ще има. Затова е хубаво да си преговорим някои основни неща, защото и тук се навъдиха кандидати за власт, които преписват от опита на чуждите тарикат-политици, от техните книжки с трикове и номера. 

Какво значи да си консерватор? 

„Да защитаваш традициите и ценностите“, веднага отговарят повечето, които се пишат консерватори. „Ценностите“, всички знаем, са нещо различно за всяка група хора. Факт е, че голяма част от „защитаващите ценностите“ намират расизма за „ценност“, така че по тази точка най-добре е да седнат и да си замълчат. Има хора, които смятат за родова „ценност“ да ядат чесън вместо да се ваксинират или да пият лекарства (плод на векове медицинска наука, на която те просто не вярват, защото за консервативни). 

А относно „традициите“… Прекалено им е сляпа последователността, не пробират, така са се вкопчили в тия „традиции“, че ако в света имаше само консерватори, още щяхме да се возим в каруци. Традиционно. Все пак на Хенри Форд са думите: „Ако бях питал хората какво искат, щяха да ми отговорят, че искат по-бързи коне“. Така че и по тази точка, става ясно, че светът се движи напред, не благодарение на, а въпреки консерваторите. Те са вечният чувал с пясък в балона на прогреса.

Какво значи да си консерватор? Какво си мислиш, че значи? Мислиш си, че защитаваш „ценности“ и „традиции“, които са твои, но ти насила искаш да направиш да са за всички. 

Какво ти казват, че значи (онези, които те използват за политическите си нужди)? Казват ти горе-долу същото, което споменах вече, но с повече патос и украсено с лъжи. Ако си по-умен—те лъжат по-малко; ако обаче ти говорят за рептили, кемтрейлс, 5G-заговор и подобни неща, значи си от най-обещаващата група последователи. Честито! 

А какво е всъщност да си консерватор? Най-вероятно си расист и мисълта да бъдеш близо до човек с различен цвят на кожата, те изнервя. Същото важи за всички видове малцинства. Или си богат, забогатяваш в момента или ти се очертава да забогатееш, но не чрез ум и иновации („иновации и консерватизъм“ са като „девствена проститутка“), а чрез връзки, добри познати, контакти със сенчести фигури, които с престъпна дейност са забогатели. Или ти самият си сенчеста фигура.

Но има и една огромна група заблудени „консерватори“. Те смятат, че ако се пишат консерватори, малко от този успех ще се отърка и в тях. Или просто са пълни с агресия и омраза към света, заради собствената си немощ и им трябва отдушник. Консерваторите винаги са агресивни—идеална хранителна среда за войнстващи загубеняци. 

Богатите консерватори се опитват да те убедят, че се грижат за обикновения човек, че са народняци. Но… колко често сте се оказвали заедно в един хотел, в един курорт или на една маса с тях? На тях не им пука за вас. Не само, че не им пука за вас, те ви презират. Трябвате им само като поддържаща маса, да гласувате, да биете опонентите им. Маса. Толкова. 

Ето ви един типичен „консерватор“—Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Пише се християнин, но държи Библията наобратно.

Пише се вярващ, но след прословутата неделна молитва в Белия дом, на която евангелисти от цялата страна се молят с него и слагат ръце върху него – снимката обиколи целия свят и Доналд я използва много пъти, за да впечатлява фанатиците – според източник в Белия дом (книгата предстои да излезе по книжарниците скоро), веднага след това, е казал: „Можеш ли да повярваш на тая глупост! Можеш ли да повярваш, че хората се връзват на тая глупост!“ 

Той има три жени и е известен с приятелството си с криминални фамилии. Един от най-известните му приятели e Джефри Епстийн,

за когото вече не просто има новини, а цели документални филми, разкриващи империята му, построена на секс-трафик, склоняване към проституция, изнасилвания и продажби на човешки същества. 

Но иначе Тръмп е християнин и е консерватор. Като по учебник. 

...

Казва, че обича военните и армията, но се оказва, че ги нарича „загубеняци“ и забранява на ветерани с недъзи, ампутирани крайници и видими страдания да участват в парадите, защото никой не бил искал да ги гледа „тия“. 

Американците, загинали в ПСВ, са загубеняци и неудачници, смята Тръмп

И той се пише народняк и хората го обичат, защото „говори като тях“. Но ето—стана ясно, че е знаел за опасността от COVID-19 още през февруари, но е заповядал да се правят на ударени, за да спаси пазарите и борсите, тоест—богатите си приятели и себе си. За сметка на почти 200 000 умрели американци. 

Най-големият трик в съвременния свят за печелене на политически дивиденти е хващането на шарани. През годините това е имало различни прояви, някога тарикатите са се правили на либерали и са печелели, днес тая плоча е изтъркана и я сменят с другата – в другата крайност. Сега се преструват на моралисти, зачитащи традициите и (вълшебната съставка на лъжата) зачитащи и защитаващи вярата. 

Вярата просто през вековете се е доказала като най-добър катализатор на омраза и агресия, защото е универсален обединител на големи групи—много хора с обща вяра са си просто една огромна група хора, които иначе не биха имали нищо общо помежду си. 

20 прилики между…

„Войнстващ християнин“, самò по себе си, е жесток парадокс и хората, който имат тази вяра у себе си, знаят защо това е така. Само че остава другата огромна част от тълпата – фанатиците; онези, които просто искат да имат нещо общо с другите; хората, които си търсят повод за агресивно разделение на наши<------------>ваши. Мнозинството. За тях съществува „нов“ тип религия—религията, като футболна запалянковщина. Да си имат там нещо, да си го „закрилят“, да викат за него, да си имат повод да се сбият с някой заради това нещо. 

Но все пак, колкото и огромен пай от лъжата на консерватизма да е религията, то тя си е само част от него. 

***

Да видим сега Англия. Доминик Къмингс – дясна ръка на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и номер едно стратег на КОНСЕРВАТИВНАТА партия, беше засечен през месец май да нарушава карантината си (жена му беше болна, а той беше контактен с нея). Не забравяйте, че той е сред хората, които пропагандират най-много срещу бежанците. Когато някой отбележи, че бежанците са хора, които правят всичко възможно, за да спасят децата и семействата си, консерваторите зейват: „не, това не е правилно! Никой не им е отговорен за децата, че да ни пука! ИМА СИ ПРАВИЛА, ДА ГИ СПАЗВАТ! Не ги искаме тук!“ 

Когато обаче хванаха Къмингс да нарушава карантината (правилата!!!) и да сее зараза, той се оправда, че го е направил заради детето си – да получи по-добра грижа, отивайки на 400 км, в дома на родителите си. 

Тогава същите, които крещят, че не им дреме за бежанците, че го правели за децата си, се обърнаха и казаха: „е, ама разберете го, прави го за детето си, нарушил е правилата за детето си, всеки би го направил…“

Добре, а бежанците и техните деца, с които бягат от война…

НЕ! Не и те!

Консерваторите са непреклонни. За тях „всички животи са важни!“, стига да не са на бежанци, имигранти, чернокожи, малцинства, либерали, демократи…

КОНСЕРВАТИВНАТА партия на Острова се опита да пробута много типичен за мисленето на феновете си проект: в три крайбрежни града (Bournemouth, Christchurch, Poole) в Дорсет общинските съветници на консерваторите са се опитали да пробутат закон, според който трябва да се глобяват бездомниците за това, че спят пред вратите на сградите. 

Колкото и да им се иска на чугунените консервативни глави да вярват, че бездомните са такива по собствена воля (представи си колко тъп трябва да си, за да го вярваш това!), то на всеки с IQ по-високо от стайна температура, му е ясно, че бездомните са пряк резултат от провалената политика, която помага на богатите да стават по-богати за сметка на бедните, които често се оказват на улицата. Но, понеже не им харесва, консерваторите се опитват да се отърват от грозната гледка, плод на собствения им труд – бездомните. Като ги глобяват. Те нямат пари, за да си платят глобата и така най-вероятно ще се окажат по затворите. 

Но консерваторите смятат себе си за добри хора и винаги плямпат нещо за „традиции“ и „морал“, макар че нямат идея какво е морал, а традициите им се свеждат до традициите от Средновековието. 

И днес, тук—в България, все повече и повече провалени политици се опитват да преписват от тефтерчето с тъпотии на консерваторите и да увличат последователи с езика на омразата и с лъжи за това как те ще посочат и накажат виновните за тежкото положение. 

И виновните НИКОГА в техните уста не са банките, които те правят роб с лихви, които НИКЪДЕ по света ги няма; никога не са и подкупните политици, които са им позволили да си разиграват коня така; не са безхаберните и корумпирани чиновници; алчните общински съветници; богатите мафиоти. Не! Никога не са тези. Тези са им приятели. 

Винаги враговете са най-беззащитните групи: бежанци, имигранти, малцинства. За престъпленията на банките и бизнесмените—когато въобще се говори за тях—се казва, че са единични случаи, че всяко стадо си има мърша, че навсякъде има „гнили ябълки. И се обръщат към тези безчинства конкретно и по отделно. 

За единичните престъпления на малцинствата или някой бежанец обаче се говори „на едро“, все едно всички бежанци са такива, всички от малцинството са такива. 

И планът си работи чудесно, просто защото масата обича да мрази и да се подмазва на някой, който умее да изглежда силен. И ето така клоуните превземат цирка. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3124 0

Водещи новини