САЩ остават най-тежко засегнатата страна от коронавируса

  • 10 септември 2020 17:07

  • 525
  • 0
САЩ остават най-тежко засегнатата страна от коронавируса
© Unsplash

Смъртните случаи от коронавирус в света надхвърлиха 900 000, а заразяванията станаха над 27,7 милиона, предаде Ройтерс, като се позова на свой анализ на данните.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

САЩ остават най-тежко засегнатата страна от вируса с над 190 000 смъртни случая и над 6,3 милиона заразявания.
Бразилия е на второ място с над 127 000 смъртни случая, следвана от Индия с почти 74 000 починали.

В понеделник Индия съобщи за 90 802 нови заразявания - най-голямото й дневно учеличение досега. По този начин тя надхвърли 4,3 милиона заразявания и измести по този показател Бразилия, която отиде на трето място с 4,1 милиона случая.
 

Епицентърът на пандемията се премества към Индия, където засега няма признаци все още да е достигнато върховото ниво на разпространение на заразата. Във втората по население държава в света вчера отново бяха отворени баровете за първи път от налагането на карантинни мерки, а всеки ден тя регистрира повече нови случаи от всяка друга страна от началото на пандемията. Индия също така регистрира повече починали от всяка друга държава - средно по над 1000 на ден през последните две седмици.
В Южна и Северна Америка продължават да са повече от половината смъртни случаи в света. Това се дължи на големия брой жертви в Мексико, Перу, Колумбия, Чили и Еквадор.

Според изчисления на Ройтерс, основаващи се на данни от последните две седмици, средно над 5600 човека умират всеки ден от Ковид-19 по света.

САЩ отчитат по-малко починали и заразени в сравнение с върховото ниво през юли, но в около 40 процента от страната случаите се увеличават, за което отчасти добринася завръщането на студентите в университетските градове.
В някои части на Европа случаите отново се увеличават, а страните напоследък регистрират дневни рекорди за нови случаи, подобни на тези през пролетта, което сигнализира за втора вълна на вируса.

Великобритания отчете през уикенда рязко увеличение от почти 3000 нови случая - най-голямото повишение от май, което накара властите да наложат забрана за събирането на над шест човека в момент, когато министър-председателят Борис Джонсън се опитва да овладее значителното засилване на разпространението на вируса. Великобритания е на пето място по смъртни случаи с 41 594 починали.

В понеделник Испания стана първата държава в Западна Европа, която надхвърли половин милион заразявания, а сега има общо 552 000 случая.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини