Забраната за детско робство бе ратифицирана от всички страни членки на МОТ

Пакт за защита на децата от робство се превръща в национално законодателство във всички 187 държави членки на Международната организация на труда (МОТ).

За първи път документ за труда на ООН печели всеобща подкрепа, информира БТА.

Отбелязваме Световния ден срещу детския труд

Днес Тонга (архипелаг в южните части на Тихия океан - бел. ред.) стана последната членка, информирала МОТ в Женева, че е ратифицирала Конвенция 182 за най-тежките форми на детски труд.

Конвенцията задължава държавите да не допускат деца да бъдат използвани като роби, принудителни работници, сексуални работници и войници. Документът забранява и детския труд в търговията с наркотици, както и на опасни работни места. По данни на МОТ по света работят 152 милиона деца, от които 73 милиона извършват опасен труд.

Пактът влезе в сила през 2000 година. Оттогава много страни приеха закони срещу детския труд. Почти всички държави членки на ООН са част и от МОТ. България членува в трудовата организация от 1920 година.

Коментари

  1. 2020.08.05 | 07:49
    колкото по вече вървим към цивилизацията толкова по се връщаме към средновековието. медиите постоянно ни рекламират принцове и принцеси. холивуд ни подтиква да мислим, че са възможни чудеса и хора със свръх възможности. населението изпростява и подивява.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет