Най-богатите страни купуват ваксини като луди?

  • 03 август 2020 09:52

  • 1656
  • 3
Най-богатите страни купуват ваксини като луди?
© Getty (архив)

Най-богатите държави в света са подписали договори за закупване на повече от 1,3 милиарда дози ваксини срещу коронавирусната инфекция, предаде Блумбърг.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Според данните, цитирани от американската информационна агенция, САЩ, Великобритания, членки на Европейския съюз и Япония са се споразумели с фармацевтични гиганти за придобиване на препарати за имунизация срещу смъртоносната зараза.

Вашингтон и Лондон са подписали договори с френската компания Sanofi и британската фирма GlaxoSmithKline. Страната на изгряващото слънце е сключила подобна сделка с американския производител Pfizer.

Експерти, от своя страна, са посочили, че споразуменията между правителствата и фирмите биха могли да станат причина за повторение на кризисната ситуация от 2009 г.

Над 18 милиона случая на коронавирус са официално регистрирани в света

Тогава много държави са изкупили милиарди дози ваксини срещу свински грип. Заради това редица бедни държави не са получили достъп до препарата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1656 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Алабала

2020.08.03 | 22:26

3
Коронавирусът изобщо не е опасен.Всеки заразен може да се излекува и с лекарства без рецепта от аптеките.Всичко останало е лъжа.

2020.08.03 | 10:38

2
ami ta nali tova kupuvaneto na vaksini e istoriata sas tozi izmislen korona virus bili geits izmisli tazi bolest za da prodade vaksini I da speceli ne miliardi a biliardi.
Ани

2020.08.03 | 10:34

1
Значи спонсорират проучването и производството на ваксините, но кога ще има ваксина и доколко безопасна и ефективна ще бъде...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини