Коронавирусът върна десетилетия назад броя на пътуващите със самолет

  • 09 април 2020 10:50

  • 708
  • 0
Коронавирусът върна десетилетия назад броя на пътуващите със самолет
© Getty Images/Guliver (архив)

Броят на американците, които пътуват със самолет, рязко се е понижил до равнищата от преди над 60 години.

Хората остават по домовете си, за да не се заразят или да не разпространят коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА.

Най-натовареното летище в Европа затваря писта заради спада на полетите

Според американската Служба за транспортна сигурност във вторник със самолет са пътували под 100 000 души, което е спад с 95 процента на годишна основа.

Общият брой от 97 130 души, минали пред местата за проверки на службата, са завишени, тъй като в тях влизат и членове на самолетните екипажи и хора, работещи в магазините на летището, уточнява АП.

По данни на секторната асоциация Еърлайнс фор Америка (Airlines for America) средният за страната дневен брой пътници е бил 97 000 през 1954 година - в зората на реактивните самолети.

COVID-19 постави авиокомпаниите на колене

След като пътуването със самолет стана по-достъпно и безопасно, броят на пътниците нараства всяка година. Граждански полети в САЩ бяха спрени за няколко дни след терористичните атаки на 11 септември 2001 година, а през следващите месеци хората бавно се връщаха към пътуването със самолет.

Този път може да отнеме повече време. Компанията за проучване на общественото мнение Паблик ъпиниън стретъджис (Public Opinion Strategies) посочва, че по-малко от половината американци, които е анкетирала преди 10 дни, са посочили, че ще се качат на самолет през шестте месеца, след като вирусът бъде овладян.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
708 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини