С 50 процента се е увеличил интернет трафикът в Гърция заради карантината

  • 27 март 2020 09:56

  • 309
  • 0
С 50 процента се е увеличил интернет трафикът в Гърция заради карантината
© Pixabay

За скокообразно увеличение на използването на интернет в Гърция след налагането на ограничителните мерки за придвижване заради коронавируса съобщава в днешния си брой ежедневникът "Катимерини".

След въвеждането на ограниченията трафикът в интернет е нараснал с 50 процента. Вчера вечерта трафикът е надхвърлил 210 гигабайта в секунда спрямо 180 през предишните дни и средно 120 преди ограничаването на движението на гражданите. Министерството на цифровата политика и доставчиците на телекомуникационни услуги следят непрекъснато процесите, за да не допуснат претоварване на мрежата.

Друга тема, която занимава днешния гръцки печат, е вчерашният неуспех на лидерите на страните на ЕС да се договорят за общ план за преодоляване на икономическите последствия от пандемията от коронавируса. Девет европейски държави, сред които и Гърция, предложиха създаването на "еврооблигация", която да бъде използвана за компенсиране на икономическата цена на коронавируса, но германският канцлер Ангела Меркел и холандският премиер Марк Рюте се противопоставиха на идеята.

"Контра нюз" пише, че Берлин се стреми, като предпоставка за предоставянето на икономическа подкрепа, да постави крехките икономики на европейския юг като Гърция, Италия и Испания в режим на "постоянен меморандум" (подобен на меморандумите, които подписа Гърция след началото на икономическата криза в страната - б.ред.).

"Ефимерида тон синдактон" обвинява правителството, че допуска спекулативни цени от частните интензивни отделения, които са въвлечени в борбата срещу коронавируса. А свързаният с опозиционната СИРИЗА ляв вестник "Авги" иронизира думите на правителствения говорител Стелиос Пецас, който, като представи правителствения план за "ротационна" заетост, при която работещите получават 50 процента от възнаграждението си, заяви вчера, че "парите не растат по дърветата" и всички ще поемат своя дял от цената на епидемията. "Авги" обаче пише, че "парите растат по дърветата само за работодателите" и обвинява, че правителството прави "подаръци" на частните лечебни заведения, както и че отпуска 11 млн. евро на медиите за информационна кампания, която те бездруго отразяват безплатно.

На първа страница "Та неа" съобщава за неочакваната смърт на 42-годишен германски преподавател на остров Крит, който почина от рядко усложнение на коронавируса въпреки възрастта си и липсата на известни съпътстващи заболявания. Сред другите смъртни случаи на сравнително млади и здрави хора от коронавирус, гръцките медии добавят смъртта на 46-годишен военен в Александруполис вчера и на 41-годишна жена, съобщава БТА. 

Последвайте канала на

БТА
309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини