Повечето пациенти с новия коронавирус се възстановяват, но страхът не секва

  • 13 март 2020 14:13

  • 3286
  • 0
Повечето пациенти с новия коронавирус се възстановяват, но страхът не секва
© Pixabay

Над 60 000 души, заразени с новия коронавирус, вече са се възстановили, но малцина обръщат внимание на този факт на фона на всички страхове, карантини и презапасяване с храни, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Вирусът може да причини заболявания в различна степен и е особено тревожен за възрастните пациенти и хората с вече съществуващи здравни проблеми заради сериозните усложнения като пневмония например. Но повечето от заразените с новия коронавирус проявяват само леки или умерени симптоми, като треска и кашлица и преобладаващата част от тях се възстановяват, предаде БТА.

Според Световната здравна организация хората с лека степен на заболяването се възстановяват за около две седмици. При пациентите с тежко заболяване може да отнеме от три до шест седмици, за да си стъпят на крака. В континентален Китай, където вирусът експлодира първо, бяха диагностицирани над 80 000 души, но над 60 000 вече са се възстановили.

Китай отказва да поеме отговорността за появата на новия коронавирус

За хората, поставени под карантина, страхът, че ще бъдат сочени с пръст от приятели, съседи и колеги, е почти толкова силен, колкото тревогите за здравето им. Част от пациентите от круизния кораб "Даймънд принсес", които бяха под карантина, споделиха пред Асошиейтед прес, че симптомите им не са били по-тежки от тези при обикновена настинка или грип. Но за тях страха от болестта бил равен на тревогата от това какво ще кажат за тях хората.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини