Корупция, алчност, жестокост = коронавирус. Не сме в безопасност

  • 11 февруари 2020 16:07

  • 3254
  • 0
© Pixabay

Когато се каже, че корупцията и алчността могат да предизвикат последици в дадено нещо, то, по разбираеми причини, в България ни се изправя косата… защото това е все едно да кажеш, че пясъкът може да предизвика еди-какви-си-неща и в Сахара да не се заинтересуват, нали…

Да видим за какво става дума с разпространението на новия вирус обаче. А докато четете това, не забравяйте: корупция + алчност + жестокост + безхаберие = коронавирус…

През август 2019 г. писах за възможността планетата да се изчисти от вредителите, които я тровят и съсипват (хората) чрез вируси, с които не могат да се справят. Тогава подчертах, че самите вируси ще се появят в резултат на човешка дейност и ще са нещо като поетично отмъщение/справяне с проблема. 

Една добра и една лоша новина за Земята

С ужас установявам, че посоката на предположенията ми е била вярна. Не се изпълни (засега!) предсказанието на учените, че с топенето на ледовете ще излязат на повърхността скрити от хилядолетия вируси и бактерии, с които не можем да се оправим, но картинката все пак не се променя драстично. Повествованието в кошмара не се промени, искам да кажа. Кошмар, който сами си докарахме, а по-ужасното е, че все така продължаваме да приемаме с думи на пренебрежение, че и да го отричаме. Приличаме на група пилета в птицекланица, които упорито отказват да повярват, че тия със сатърите им мислят злото. 

Коронавирусът дойде от животни. От животни, които си живееха мирно и кротко, но се оказаха в менюто на садистични варвари (нямам предвид „садистичните варвари китайците“, а „садистичните варвари хората“ – каквито и да са те. успокой се). Малки животни, които се казват панголини (или още: люспеници). По някаква причина те са смятани за „полезни“ и че консумацията на някакви си там части от тялото им спомагала за по-доброто кръвообращение. Китайска народна медицина, сещате се. 

Панголин

Кожа от панголин. Getty Images

 

За по-доброто кръвообращение спомагат обаче също така и аспиринът, както и ши*аната разходка! Но друго си е да чакаш магически резултати, да се имунизираш, противохолестерираш, кръвнобалансираш, отслабнеш, пречистиш, лъснеш, дебелочервопрочистиш, стимулираш, прокараш и засияеш с „природни“ методи. Ама какво като там в процеса ще унищожиш някакви си милиони животни, цели видове ще изчезнат при това с жестокост и размах. Ти нали си перлата в короната, върхът на еволюцията, баш майстора на тая природа. Да трепеш е „природен метод за лечение и профилактика“, мàни ги лекарите, баба ти пò знае! 

И така… коронавирус. Айде, честито! На природата ѝ писнà! Механизмът беше задействан ИМЕННО чрез животните и то само защото човекът продължи да ги избива наред. Както предвиждах: ако продължи да топи ледовете, ще настъпи ужасът, може да спре, но не го прави… е, с малки нюанси, картинката не е различна. 

Панголините са защитен вид, ловът и продажбата им са забранени с международни закони. Все пак около 100 000 на година се избиват. Сто хиляди. Всяка година. 

А сега малко за пазара в Ухан, където е локализиран разпространителят, пациент нула, първият от серия тъпанари. На пазара в Ухан се продават (за ядене) кучета, котки, коали, бебета вълци, змии, плъхове, мечки и прилепи – измежду много, много други. 

Подобен на пазара в Ухан - този е в Гуейлин. Getty Images 

 

Защо, по дяволите, някой изпитва нуждата да яде бебета вълци? Докато мислите по този въпрос, помислете и за следното: е, заслужава ли човекът да бъде заразен от коронавирус?

Садистите и психопатите са сред нас!

А сега стигаме до любопитната тема с корупцията. 

Китай е комунистическа държава от най-тоталитарен тип. Тя е олицетворението на социализма. Всичко „социалистическо“ е просто „като по учебник“ в Китай. Та, там – в този Китай, в който се следи всичко, в който гражданите са „оценявани“ по точкова система колко „добри“, в който се знае всичко за всеки и ги следят какво мислят, мечтаят, знаят какво ще кажат преди да са го казали и всичко е „държавна работа“...

… е допуснато да има нелегална търговия със забранени за продажба видове? Да, нелегални са; да, колкото и да се „пее“ в пространството: „ама те така си правят там“. И хем са нелегални, хем наистина „те така си правят там“. И как се случва това?

Благодарение на корупцията, ето как. В Китай, като във всяка социалистическа страна, цари поощрявана от държавата корупция. Поддържа нивото на задоволеност и преразпределя средства и към управляващи, минавайки през много ръце по стълбата на йерархията. Държи доволни ниските етажи на бедната администрация. „Смазва колелото“, както се казва. Има и още един трик – така всеки се чувства виновен и гузен за нещо. 

И колкото и да се фукат, че издават смъртни присъди за корупция, всички знаем, че това са просто едни зловещи ПР-акции и демонстрации. На всеки 1 000 000 корумпирани, наказват един, за да се знае, че те, видите ли, наказват корупцията! Цирк. 

Сега изведнъж Китай се зае да „предприема мерки“ и да затваря подобни пазари. Чак сега. А през 2002-2003 г. отново в Китай, ОТНОВО от животински произход из света плъзна САРС (Severe acute respiratory syndrome—SARS). Крайна сметка: 8096 болни, 774 жертви. Но това не спря съществуването на садистичните пазари за животни.

Може би е крайно време светът да не мести поглед и да спре „да гледа на другата страна“, а да се фокусира върху Китай и да накара властта там да забрани веднъж и за винаги практиките на зверства и жестокости над животни, разпространението на чудовищни болести и живеенето в паралелна реалност; и да се съсредоточат върху ограничаването на паразитите – истинските и човешките такива!

Смятате ли, че в България има корупция…? Оттеглям си въпроса. Та, понеже в България има корупция, а социалистическият модел все още властва над умовете на мнозина (прекалено много хора, да), разбирате, че сигурността тук е застрашена, защото нелегалното се оказва опасно. И докато в Китай имат ресурс за справяне с проблеми, то в България имаме ресурс за наблюдаване на проблемите отстрани и коментирането им, докато люпим семки. Оптимисти ли сте? Пак ли ще въртите очи и ще казвате: голяма работа!, когато видите бракониерите? И също така… пак ли ще е „е, то си е нормално тука!“, когато видите жестокост над животно? Пак ли е „еееее, голема работа! какво толкова!“, когато бутнете рушветче и кажете на системата, че я подкрепяте и предпочитате така да се върти „бизнесът“ тук? 

Всъщност въпросите ми са реторични, защото ви познавам. Не съм оптимист.  
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3254 0

Свързани новини

Водещи новини