Лидерът на ООН посочи конниците на Апокалипсиса

  • 23 януари 2020 10:40

  • 1079
  • 2
Лидерът на ООН посочи конниците на Апокалипсиса
© Getty (архив)

Виждам четиримата конници на Апокалипсиса, които заплашват Земята, това е казал генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, предаде Би Би Си.

Португалският политик, говорейки пред Генералната асамблея на ръководената от него световна организация е посочил основните заплахи за човечеството.

Доналд Тръмп заклейми пророците на екоапокалипсиса

"Първият конник е геополитическото напрежение, което е обхванало големи части от Земята. Увеличава се заплахата от ядрена катастрофа, а въоръжените конфликти водят до смъртта и страдания на много хора по нашата планета", е казал лидерът на ООН.

"Вторият конник е заплахата за околната среда. Глобалното затопляне не е забавено. Милиони животински видове са на прага на изчезването", е заявил Гутериш.

Папата и Гутериш призоваха за разоръжаване, защита на природата и религиозна толерантност

"Третият конник, който виждам, е недоверието, завладяващо света. Хората по Земята все по-малко и по-малко се доверяват на политиците и ръководителите. Две трети от населението на света живеят в страни, където пропастта между бедни и богати става все по-голяма и по-голяма. Хората, които изразяват съмнения в положителните страни на глобализацията, се увеличават с всеки изминал ден", посочил още той.

"Последният конник е тъмната страна на интернет", заявил  Гутершиш. Той е подчертал, че новите технологии са се използвали за извършване на престъпления, разпалване на омраза, разпространяване на лъжлива информация и експлоатация на хора.

Според Откровението на Йоан Страшният съд ще бъде предшестван от четири конника (бял, червен, черен и блед).

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1079 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ние ще посочим въпросите

2020.01.23 | 12:29

2

И чии грешни решения доведоха до тук?

Някой си

2020.01.23 | 11:03

1

Браво много добре го е казал и това е самата истина!

Добави коментар

Водещи новини