Доналд Тръмп заклейми пророците на екоапокалипсиса

  • 21 януари 2020 15:06

  • 695
  • 3
Доналд Тръмп заклейми пророците на екоапокалипсиса
© Getty (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е заклеймил хората, които предричат екологичен апокалипсис, предаде Би Би Си.

Държавният глава на САЩ е произнесъл реч в рамките на Световния икономически форум в Давос. Той в изказването си е отправил остри критики към природозащитниците. "Тези, които бият аларма, че светът е пред своя край заради промените в околната среда, искат само едно нещо – власт над нашия живот", категоричен е бил той. Тръмп също е посочил, че неговата администрация е постигнала големи успехи в опазването на околната среда в Америка.

Грета Тунберг: Нищо не бе направено за климата

 

"Ние ще продължим да защитаваме нашата икономика, която продължава да върви нагоре. Сега не е време за песимизъм, а за оптимизъм", е казал още стопанинът на Белия дом пред бизнесмени и държавници от цял свят в швейцарския курорт.

Нобелистът за икономика  Джоузеф Стиглиц за 2001 г. е разкритикувал речта на Тръмп. "Този човек си затваря очите пред очевадни факти", е посочил финансистът.

По-рано шведската активистка Грета Тунберг е заявила в Давос, че досега нищо не е било направено в името на опазването на околната среда.

Парижкото споразумение за климата, подписано през 2015 г., е поставило за цел глобалното затопляне да стигне до нивото от по-малко от два градуса по Целзий към средата на този век.

ООН през миналата година е заявила, че климатичните промени са започнали да протичат по-бързо от очакваното.

Валери Зайцев
695 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1

2020.02.10 | 09:15

3

Умни хора говорят за очевадни факти, но винаги ще има такива, които ще отричат до последно, просто заради упражнението.

Експерт

2020.01.23 | 12:02

2

СПОРЕД УЧЕНИТЕ,НАБЛЮДАВАЩИ ПРОЦЕСИТЕ ПРИ СЛЪНЦЕТО,ОТ КОЕТО ТОТАЛНО ЗАВИСЯТ УСЛОВИЯТА НА ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА ОТ 2021г. СЕ ОЧАКВА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЗАСТУДЯВАНЕ С ОКОЛО 4 ГРАДУСА ПО ЦЕЛЗИЙ И КЛИМАТИЧНИТЕ ВЕЩИЦИ В ЛИЦЕТО НА “ЗЕЛЕНИТЕ “ МАФИОЗИ ЩЕ УВИСНАТ!

тръмпи

2020.01.21 | 16:36

1

чочи дони е прав, искат дани наложат еко комунизъм. то и червения комунизъм беше за народа, за брадството, за свободата, а какво се оказа - кръв и терор.

Добави коментар

Водещи новини