САЩ и Китай подписаха първата фаза от ключово споразумение

  • 15 януари 2020 21:20

  • 801
  • 0
САЩ и Китай подписаха първата фаза от ключово споразумение
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и китайският вицепремиер Лю Хъ подписаха първата фаза от споразумението за уреждане на двустранните търговски спорове на церемония в Белия дом, предаде БТА, цитирайки ДПА.

"От това по-голямо няма. Задържането на тези две гигантски и могъщи държави в хармония е толкова важно за света. Светът днес ни гледа", каза Тръмп при подписването на документа след 75-минутна церемония. Споразумението влиза в сила от следващия месец.

Китайският износ и внос със солиден ръст преди подписването на търговската сделка със САЩ

Китай се ангажира да купи стоки от САЩ на стойност около 200 милиарда долара за две години, включително земеделски продукти за десетки милиарди долари. Сделката съдържа и механизъм за налагане на поетите ангажименти. Тръмп заяви, че ако се постигне съгласие за втората фаза, митата на САЩ върху китайски стоки ще бъдат намалени.

"Днес правим стъпка, която никой досега не е правил с Китай към едно бъдеще на справедлива и взаимна търговия с подписването на първата фаза на това историческо търговско споразумение. Заедно поправяме миналите несправедливости", заяви Тръмп. "Споразумението е добро за Китай, за САЩ и за света", каза китайският вицепремиер Лю Хъ.

Филип Епитропов
801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини