Калфин: Напрежение около случая "Скрипал" ще има

  • 07 септември 2018 09:06

  • 2730
  • 1
Калфин: Напрежение около случая "Скрипал" ще има
© Кадър БНТ

Напрежение около случая "Скрипал" ще има.

Това коментира бившият министър на външните работи Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в сутрешния блок на БНТ.

„Двамата Скрипал оцеляха за щастие, но станаха повод за големи тектонични процеси в световната геополитика“, обясни още той.

По думите му това е един от основните елементи от напрежението между Запада и Русия.

Калфин коментира и последните събития около Сирия.

„Предупрежденията за очакване на нови атаки в Сирия е предтекст за бъдещи действия там“, обясни той.

Според него свързването на използване на химическо оръжие с нарушаването на международното право с държавния лидер Асад, както и с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, върви в посока -оправдаване на бъдещи действия в Сирия.

„Британски министър обвини лично Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 по повод химическите оръжия. САЩ Канада, Англия и Франция, казаха, че Русия трябва да разкаже на Организацията за забрана на химическите оръжия за програмата си за разработване на такива. Това не са безобидни изречения, химическите оръжия са забранени“, обясни още Калфин.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2730 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
оня с коня

2018.09.07 | 17:54

1
Я да вземете да разасните как произведени у нас оръжия се озоваха в ръцете на терористите. Как така наречените бунтовници са въоръжени със най съвременни американски оръжия.

Добави коментар

Водещи новини