Вестник от САЩ: Идният мандат на Владимир Путин може да е още по-опасен

  • 20 март 2018 09:30

  • 2413
  • 10
Вестник от САЩ: Идният мандат на Владимир Путин може да е още по-опасен
© gettyimages (архив)

Обявено беше, че Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През е спечелил 76,7 процента от гласовете на президентските избори в Русия - повече от всеки друг в постсъветската епоха, но демонстрираната народна подкрепа, която режимът му си организира, е по-малко впечатляваща, отколкото изглежда, пише в редакционна статия в. "Вашингтон пост".

Изборната активност беше по-ниска от набелязана от Кремъл, въпреки че властите я повишиха, включвайки в сметката крещящи измами с бюлетини, документирани във видеоклипове. Освен това младите хора не гласуваха. По данни от екзитпол на подкрепяна от държавата агенция участието на гласоподаватели на възраст между 18 и 25 години е едва около 9 процента.

Путин базира кампанията си почти изцяло върху враждебността към Запада. Той се похвали с нови ядрени оръжия и направи анимирана демонстрация, в която те бяха насочени към Флорида. След огласяването на изборните резултати вчера той рязко смени посоката, заявявайки, че не иска нова надпревара във въоръжаването и ще се фокусира върху повишаване на стандарта на живот в страната си. Истината е, че за руски управник, който е на власт по-дълго от всеки друг след Йосиф Сталин, ще е трудно да излезе от задънената улица, в която натика режима си както по отношения на вътрешната, така и на външната политика, подчертава вестникът.

Кремъл отдаде огромната подкрепа за Путин на изборите на изненадващ фактор - Запада, отбелязва в. "Ню Йорк таймс". Председателката на руската Централна избирателна комисия ЦИК Ела Памфилова каза, че тази подкрепа се дължи на натиска, оказан върху Русия от западните лидери. По телевизията тя заяви, че руският народ винаги се е обединявал в критични моменти и благодари, без да ги назовава, на определени лидери на Западни държави, допринесли за сплотяването на сънародниците й. Изказването на Памфилова изглежда беше препратка към британските обвинения във връзка с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му.

Говорителят на кампанията на Путин Андрей Кондрашов беше още по-директен. Той благодари на Великобритания, че е осигурила избирателна активност, на каквато не са се надявали. Пропагандната машина на Кремъл се зае енергично да разпространява същото послание - че резултатите от вота в неделя са порицание към Запада и знак, че Русия не може да бъде сплашвана и не бива да бъде заплашвана. Последователите и поддръжниците на Путин ликуваха от победата му, но тя остави у критиците му тревожното чувство, че лидерът ще използва мандата си, за да продължи кампанията за заглушаване на новите медии и ограничаване на други граждански свободи.

"Ню Йорк таймс" цитира кмета на град Екатеринбург Евгений Ройзман (рядък случай на избран на такъв пост независим политик), който написа в Twitter: Животът ще се влошава все повече и повече, а при всеки следващи избори активността ще е все по-голяма и по-голяма, рейтингът на президента - все-по-висок и Северна Корея - все по-близо.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2413 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.04.03 | 09:18

10
Цървули!!!Плешивият Кремълски Боклук си копае гроба!!!САЩ и Запада ще смачкат Рускенефа,както смачкаха СССР!!!Това е Историческа предопределеност!!!Никоя Диктатура не е оцеляла,след като се е озъбила на Демократичният Западен Свят!!!Няма да има "наследник" на Путьо!!!
Демократ

2018.04.01 | 20:24

9
''Всяко тържество за българите е смърт за русия! Балканските държави не трябва да притежават нищо свое! Те трябва да бъдат притежание на русите , или по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите'' Княз Дондуков 1878 :)))
Путин Ши Въ Ебе

2018.04.01 | 20:23

8
Първооо в клипа няма флорифи няма щати повтарят шибаните автпри като папагали... Второ как тска е той агресора след като ти се струпа цяла армиа на границата дееба мамка им долна
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ се се се ре

2018.04.01 | 20:23

7
рубла - КАПУТ
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ се се се ре

2018.04.01 | 20:22

6
КОЙ ЛУД БИ СИ КУПИЛ руска БРАКМА ??????????????????????
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ се се се ре

2018.04.01 | 20:22

4
КОЙ ЛУД БИ СИ КУПИЛ руска БРАКМА ??????????????????????
дуци

2018.04.01 | 20:22

5
ЛУДИТЕ СТЕ ВИЕ ЗАМЕНИХТЕ РУСКИТЕ ,КУПУВАТЕ ЗАПАДНИ БРАКМИ
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ се се се ре

2018.04.01 | 20:22

2
КОЙ ЛУД БИ СИ КУПИЛ руска БРАКМА ??????????????????????
Българин !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2018.04.01 | 20:22

3
Никой ,даже и продажните педали рубладжии карат западни машини
дуци

2018.04.01 | 20:22

1
ЦЪРВУЛИИИИ ,КОЛКОТО И ДА ВИ СЕ ИСКА ПУТИН НЕ Е КУХА ЛЕЙКА ,КАТО ТРЪМПОСАНИЯ ЗАД ОКЕАНА

Добави коментар

Водещи новини