Животът в Чехия, както и този в България, са едни от най-нездравословните в Европа

  • 05 април 2016 09:15

  • 4507
  • 2
Животът в Чехия, както и този в България, са едни от най-нездравословните в Европа
©

Начинът на живот, който водят жителите на Чехия, е един от най-нездравословните в Европа, сочат проучвания, направени от швейцарския институт EPICENTER, предаде Cznews.info, информира Фокус.

Според изследването, от всички европейски страни именно жителите на Чешката република са най-толерантни към нездравословния начин на живот, насърчават храненето с мазни храни, алкохола и тютюнопушенето. Експертите подчертават, че законодателството на Чешката република по никакъв начин не ограничава продажбата на алкохол и тютюневи изделия, а също позволява на компаниите в тютюневата индустрия да рекламират продуктите си свободно. Чехия е абсолютен световен лидер в консумацията на бира на глава от населението. В допълнение, чешката кухня е известна с присъствието на тлъсто месо своите ястия.
Заедно с Чехия, в списъка на страните с толерантна политика по отношение на нездравословния начин на живот се нареждат Германия, Словакия, Люксембург, Австрия, Холандия и България.

В другия край на списъка попадат страните, които се борят с този начин на живот - Финландия, Швеция, Великобритания, Ирландия, Унгария, Гърция и Литва.

Десислава Станева
4507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
fff

2016.05.11 | 11:49

2
Поне не сме свини като американците грух-грух!
В.

2016.05.11 | 02:36

1
Точно във Великобритания са на път да станат поредния американски щат. Магазините са заляти с полуфабрикати докато хубавият зеленчук е на доста по-висока цена. Просто хората спортуват - карат колело,бягат. Цигарите са ужасно скъпи , за това повечето са на електронни, което пак е по-евтино и здравословно решение.

Добави коментар

Водещи новини