Сериен убиец е признал убийствата на 42 жени в Кения

  • 15 юли 2024 22:18

  • 1090
  • 0
Сериен убиец е признал убийствата на 42 жени в Кения
© Gettyimages

Заподозрян, арестуван в рамките на разследването на откриването на обезобразени женски тела в сметище в кенийската столица Найроби, е "признал, че е убил" 42 жени, съобщи днес полицията, цитирана от БТА.

Колинс Джумаиси Халуша беше арестуван днес сутринта в Найроби. Той "призна, че е примамил, убил и изхвърлил 42 женски тела на сметището", заяви на пресконференция ръководителят на отдела за криминални разследвания на кенийската полиция Амин Мохамед.

Разследването започна след откриването на девет тела, включително на най-малко осем жени, намерени в найлонови торбички на сметище южно от кенийската столица Найроби.

Освобождават от затвора най-страховития сериен убиец в Румъния

"Тази сутрин арестувахме основния заподозрян" на 33 години, заяви по-рано на пресконференция ръководителят на отдела за криминални разследвания Амин Мохамед. "Имаме работа със сериен убиец, психопатичен сериен убиец, който не уважава човешкия живот", добави той.

При претърсването на дома на заподозрения, намиращ се на около 100 метра от сметището, е намерено мачете, което според полицията "е било използвано за разчленяване на жертвите".

Има и втори заподозрян, който беше арестуван с един от телефоните на жертвите, добави Амин Мохамед, без да дава повече подробности.

Първите обезобразени тела на жени са били открити в петък. Според ръководителя на отдела за криминални разследвания първата жертва е била съпругата на главния заподозрян, който я е удушил, преди да я разчлени.

Според Амин Мохамед възрастта на жертвите варира от 18 до 30 години и всички те са били убити по един и същ начин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1090 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини